Heeft u egels in de tuin? Geef ze dan egelvoer, gewoon te koop bij de Dierenwinkel.
Heeft u egels in de tuin? Geef ze dan egelvoer, gewoon te koop bij de Dierenwinkel. (Foto: Stichting Samen Prikken Egelopvang Langedijk)

Stichting Egelopvang Samen Prikken

BROEK OP LANGEDIJK - Sinds jaren is Stichting Egelopvang Samen Prikken het aanspreekpunt voor het op vangen van de egels. De bedoeling van de opname is om de egel zo snel mogelijk weer gezond in de natuur uit te zetten.

Stichting Samen Prikken vervult regiofunctie

Uiteraard is er contact en samenwerking met andere egelopvangcentra .Kennis uit wisselen is belangrijk om dit wilde dier de beste overlevingskans te bieden. Want een egel is een beschermde, wilde, inheemse diersoort.
Egelopvangcentra werken met een ontheffing in het kader van de Provincie om dit mooie werk te mogen doen.
Samen prikken is een stichting zonder winstoogmerk, zij werken allemaal op vrijwillige basis en zijn afhankelijk van giften en donaties.

Doneren

"Vind U het leuk om ons te steunen dan zouden wij hier heel blij mee zijn.en zou U een donatie over kunnen overmaken op rekeningnummer: NL 60 INGB 0008066527 tnv ‘Stichting Egelopvang Samen Prikken’"


Bereikbaarheid

De opvang is iedere dag bereikbaar van 9.30 -13.00 en daarna voor spoed. Er bestaat de mogelijkheid om ook 's avonds een egeltje langs te brengen. Het telefoonnummer is:0683366935.
Ook voor vragen, kijk voor informatie op de website of stuur een mail naar: egelopvangbroekoplangedijk@gmail.com

Enige in de regio

"In onze regio zijn er niet veel plekken waar je een hulpbehoevende egel naar toe kan brengen, Wij beslaan op dit moment 2 regio's i.v.m. het stoppen van de egelopvang in Warmenhuizen.Dikke Prik. Zij geven nog wel informatie maar nemen geen egels meer op. De Wildopvang in Den Helder die gestopt zijn met de aanname van Stegels. Ook de egels van deze regio komen hier al terecht. Midwoud de Bonte Piet is niet altijd open en kunnen mensen hun egeltje daar soms de volgende dag pas brengen.

Oproep

"Er lopen nog veel kleine egeltjesrond. Wij krijgen ze nog dagelijks binnen. Als u het leuk vindt om voor deze kleintjes iets te te doen zou u dan een laag schaaltje water en wat kattenbrokjes neer willen zetten. Ook egelvoer zou fantastisch zijn. Het is in iedere Dierenwinkel verkrijgbaar. Ze zullen hier zeker op af komen en u heel dankbaar zijn."

Een egel bij Stichting Samen Prikken