In de lente komt het groen weer tot leven.
In de lente komt het groen weer tot leven. (Foto: Aangeleverd)

Tuinen vol lentegroen geopend 14 & 15 mei

REGIO - Top in de Kop en De Groene Route organiseren op 14 en 15 mei een gezamenlijk open weekend van tuinen, kwekerijen en kunst. ‘Top in de Kop en De Groene Route’, zijn twee groepen enthousiaste tuin- en ook kunstliefhebbers en kwekers in Noord-Holland vol betrokkenheid bij de tuin en wat daar groeit en bloeit. 

Doe inspiratie op in bijzondere tuinen

Er is geen betere besteding van een zonnig lente-weekend, dan het brengen van een bezoekje aan de markante tuinen van de leden van Top in de Kop en De Groene Route, stelt de organisatie. “Om de kriebel van het nieuwe groen en de lente door je aderen te laten stromen en vol inspiratie terug te keren naar huis met een hoofd vol plannen en ideeën. Of juist met een leeg en uitgerust hoofd”, zo schrijven de organisatoren van het evenement.

Beide tuinenroutes zijn zaterdag 14 en zondag 15 mei speciaal voor bezoek geopend. Onder meer in Alkmaar, Heerhugowaard en Sint Pancras bevinden zich deelnemende tuinen. Alle aandacht gaat uit naar het lentegroen, de bloeiende bollen, het ontwakende insectenleven en fraaie kunstuitingen. Deelnemers voegen bovendien een persoonlijke toets aan diens tuin. De tuineigenaren en kwekers vertellen vol trots over hun gaard. Juist het samenkomen van mens en natuur maakt de Groene Route en Top in de Kop zo verrassend en uniek, aldus de organisatie. 

Informatie

Voor alle info en deelnemers per datum, adressen en meer kun je terecht op www.degroeneroute.nl en www.topindekop.nl.