Op de open dag bij zorgboerderij De Vrijheid is genoeg te beleven
Op de open dag bij zorgboerderij De Vrijheid is genoeg te beleven (Foto: Aangeleverd)

Zorgboerderij De Vrijheid pakt uit met open dag op 22 mei

WARMENHUIZEN - Na twee jaar is het voor zorgboerderij De Vrijheid weer mogelijk om een open dag te houden. Op zondag 22 mei van 11.00 tot 16.00 uur is het daarom feest op de zorgboerderij.

Volop sfeer proeven op de boerderij

Tijdens de open dag heeft iedereen de mogelijkheid om alles te bekijken en sfeer te komen proeven op de boerderij. Verder zijn er allerlei leuke activiteiten te doen voor jong en oud, in de vorm van spelletjes, een markt en ook verschillende activiteiten voor kinderen. 

Ook een rondje op de duo fiets behoort tot de mogelijkheden, en er zijn een aantal optredens.

Actief bezig

Zorgboerderij De Vrijheid biedt vijf dagen in de week dagbesteding aan mensen met dementie. "De mensen zijn bij ons lekker actief bezig", vertelt Femke Borst, die de boerderij runt. "De meeste mensen die komen vinden het fijn om met planten en dieren bezig te zijn. Maar ook mensen die geen affiniteit hebben met het buitenleven zijn meer dan welkom."

Echt ertoe doen

De mensen helpen mee met verschillende activiteiten die binnen hun mogelijkheden liggen. 

"Dit zorgt ervoor dat mensen zich gezien en gewaardeerd voelen en met een voldaan gevoel weer naar huis gaan. We denken samen na over oplossingen voor bepaalde dingen, mensen voelen zich gehoord. Wij willen dat iedereen zich veilig en thuis voelt. Ons motto is: Niets moet, bijna alles mag!"

Nieuwe ontwikkelingen

De afgelopen twee jaar heeft De Vrijheid mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Zo is er een stuk aan de bestaande ruimte bijgebouwd waardoor er een rustruimte, biljartruimte en een creatieve ruimte gecreƫerd zijn. In samenwerking met de Heren van Oudorp is er tevens een verhoogde groentetuin gemaakt.

Vrijwilligers

De Vrijheid is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. "Er zijn vele dingen mogelijk. Vrijwilligers zijn goud waard en zorgen voor dat extraatje voor de deelnemers." Wie interesse heeft kan altijd vrijblijvend contact opnemen met de boerderij, of natuurlijk langskomen op de open dag. 

Meer informatie

Zorgboerderij De Vrijheid is gevestigd op Diepsmeerweg 46 in Warmenhuizen. 

Meer informatie vind je op de website: www.zorgboerderijdevrijheid.nl