Donderdag 19 mei vond de eerste training van de kampioenen plaats uit seizoen 1997-1998 en dat ging helemaal niet verkeerd.
Donderdag 19 mei vond de eerste training van de kampioenen plaats uit seizoen 1997-1998 en dat ging helemaal niet verkeerd. (Foto: aangeleverd)

DTS kampioenselftal ’97-’98 in training

Sport

OUDKARSPEL - Donderdag 19 mei vond de eerste training van de kampioenen plaats uit seizoen 1997-1998 (!) onder leiding van trainer Ronald de Rooij. 

Met 15 man begon de warming-up, geleid door Jurgen Smid. Zoals vanouds ´The Legend´ achteraan en Lourens Kalverdijk vooraan.
De meeste spelers waren nog redelijk fit en dat was te zien tijdens het positiespel. Joris en Arjan hadden hun bekende kniebrace om en waren nog zo lenig en behendig als een ballerina; draaien, kappen, vooruit verdedigen als vanouds.
Zoals toen in het kampioensjaar ondanks dat er met een rondo werd begonnen. Na eerst twee keer raken werd het al snel eenkeer raken en de spelers in het midden hadden geen schijn van kans op de snelle balroulatie van de kampioenen.
Daarna de vorm 5:5:5. dat was een nog beetje onwennigheid, maar het tikkie-takkie kwam weer geleidelijk aan terug. Conditioneel zat het ook wel goed. Want van stilstaan word je niet echt moe.
Na dit positiespel werd er een partijspel gespeeld en met de vele lange ballen (van Dave van de Molen) zat het goed. Uiteindelijk werd het 7-6 voor de groenen.
De spelers van het kampioensjaar 2015 waren ook onder de indruk wat de boys uit ’97-’98 nog konden en vrezen een pittige pot 11 juni. Daarna was het nog lang gezellig in de kantine.

Donderdag 2 juni 19.30 is de volgende training, iedereen is welkom om te komen kijken.