vlnr Amy Verwer, Luna vd Berg, Saar Vestering en Lilly Blok.
vlnr Amy Verwer, Luna vd Berg, Saar Vestering en Lilly Blok. (Foto: aangeleverd)

Amy Verwer regiokampioen Turn Totaal Langedijk

LANGEDIJK - Zaterdag reisden vol spanning turnsters van niveau 4 en 5 Middenbouw af naar Amsterdam. Het regiokampioenschap is voor die turnsters die na de rayonwedstrijden als besten uit de bus komen. 

Voor Turn Totaal Langedijk deden mee in niveau 4 Quinty Hink en Julia de Boer, in niveau 5 Saar Vestering, Fem Rootlieb, Juul Bootsman, Doorle Houweling, Lilly Blok, Luna van de Berg en Amy Verwer. Quinty en Julia beten het spits af en deden het geweldig. Op vloer bereikte Quinty het hoogste cijfer, en de benjamin Julia liet in niveau 4 geen fout zien. Quinty werd heel knap vierde en Julia zesde. Daarna waren de meisjes van niveau 5 aan de beurt en met strakke koppies van de zenuwen stonden ze aan de start van hun wedstrijd. Fem liet voor het eerst een salto van de brug zien, maar doordat ze iets te veel vaart had belandde ze op haar billen. Voor de rest deed ze het uitstekend. Door blarenproblemen bij Doorle verliep de brug ook niet geheel vlekkeloos. Juul moest een keer de balk verlaten maar voor de rest geen fouten. Lilly was als reserve toegevoegd aan dit kampioenschap en gezien dit feit heeft ze het prima gedaan met een elfde plek.

Amy Verwer liet even zien wat turnen is en mocht met een gouden medaille het podium verlaten, met maar liefst ruim 54 punten. En klein maar dapper stond Saar Vestering op hetzelfde podium met een bronzen medaille te glunderen. Luna, niet geheel blessurevrij naar deze wedstrijd toegekomen, mag met een zesde plek terugkijken op een goed resultaat. Al met al een geweldige dag en trotse trainsters Paulien Bos en Robin Butter.

In Wijk bij Duurstede hadden de jongens op 21 mei hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Dit was een wedstrijd waar in teams en individueel om de prijzen werd gestreden. Het team met Senn Knijn, Finn Pieterse en Sam Ottenhof uitkomend in de pupillen C werd knap derde. Individueel turnden de jongens Jeppe Rootlieb en Senne vd Meer in de jeugd B, zij werden respectievelijk 15e en 14e. 

De laatste wedstrijd was ongelooflijk spannend. De drie jongens van Turn Totaal langedijk: Timo Veldt, Jurre Bakker en Joris Goudsblom bleven tot het laatste toestel vechten om de gouden medaille. Timo trok uiteindelijk aan het langste eind en mocht met het goud naar huis. Jurre werd drie en Joris heel knap nog vierde.

Afbeelding