Afbeelding
(Foto: AgHeeremansphotography)

Tokkelspektakel warming up voor grote veiling

Algemeen

ZUID-SCHARWOUDE - Het Kunstgrasspektakel bij LSVV van afgelopen weekend mag met recht een spektakel genoemd worden. Een happening voor jong en oud en gedragen door bijna de hele vereniging. 

“Het verliep inderdaad zoals we het vooraf gehoopt hadden. Nagenoeg de hele vereniging kwam in beweging om hun steentje bij te dragen. Velen als vrijwilliger bij het tokkelen, achter de bar of bij de hamburgertent en anderen als bezoeker om zelf te tokkelen of bij het tokkelen of korenfestival te komen kijken. 


Foto: AgHeeremansphotography

Prachtig om te zien hoeveel draagvlak er binnen de club is om hier samen een succes van te maken”, aldus Michiel Pronk, één van de commissieleden van het unieke evenement.


Foto: AgHeeremansphotography

Want uniek is het zeker. Een tokkelbaan van zo’n 170 meter lang, beginnend vanuit een luikje in de Sint Jan de Doper kerk op 45 meter hoogte. Het loopje richting dit startpunt was al een beleving op zich. Via de ingang van de kerk de linksaf de smalle draaitrap op om na enkele minuten – sommigen toch een beetje hijgend - boven de gewelven langs bij de begeleiders van de Broekenberg aan te komen. Hier nam de spanning bij velen toe terwijl ze gezekerd werden en via het luikje positie in namen om uiteindelijk de sprong te wagen en een halve minuut later met een grote glimlach weer veilig ‘aan de grond’ te belanden. 


Foto: AgHeeremansphotography

Pronk: “Iedereen kwam blij beneden, de jongste van 10 jaar oud, maar ook de ‘ouderen’ die massaal meededen. Ik heb zelfs een paar keer 80 plussers naar beneden zien gaan. En oma de Jong samen met haar kleindochter Emma. Geweldig toch?”


Foto: AgHeeremansphotography

Opwarmer voor veiling

Het tokkelweekend had enerzijds als doel om geld op te halen voor de vervanging van de kunstgrasvelden maar anderzijds zeker ook om als opwarmer te dienen voor de grote veiling van komende vrijdag 10 juni. Want daar hoopt de organisatie het Kunstgrasspektakel succesvol af te sluiten door zo’n 250 kavels af te laten hameren door een professionele veilingmeester.


Foto: AgHeeremansphotography

“Ook qua ingebrachte kavels zijn we weer ontzettend gesteund door de vele bedrijven die LSVV een warm hart toedragen. Denk aan een bossen prachtige rozen, een lingerieset, kaarten voor Ajax en AZ, varen door Alkmaar met 20 personen, weekendjes weg en een geheel verzorgde trip voor 2 personen naar een wedstrijd van Atletico Madrid. We hebben het idee dat er echt voor iedereen iets leuks tussen zit en het dus ook voor iedereen heel leuk is om er vrijdag bij te zijn en actief mee te doen. Maar ook als je niet van plan bent om te bieden, ben je van harte welkom natuurlijk. We gaan er met z’n allen gewoon weer een hele leuke avond van maken.”


Foto: AgHeeremansphotography

De veiling vindt plaats in de feesttent en staat onder leiding van veilingmeester Michael Olij. De tent gaat open om 19.30 uur alwaar bezoekers na inschrijving een veilingbordje ontvangen om mee te bieden. Om 20.00 uur start de veiling en zullen de kavels per opbod aan de hoogste bieder worden toegekend.


Foto: AgHeeremansphotography