Alex van Enoo in actie tijdens de wedstrijd BOL - Monnickendam.
Alex van Enoo in actie tijdens de wedstrijd BOL - Monnickendam. (Foto: Ed Gootjes)

BOL sluit seizoen af met gedeelde derde plaats

BROEK OP LANGEDIJK - BOL heeft het tot het einde toe het bijzonder spannend gemaakt. Immers bij een thuiszege tegen Monnickendam en een overwinning van Nootdorp op degradatiekandidaat die Haghe zou de deur open staan voor het spelen van de nacompetitie naar de Hoofdklasse. 

Monnickendam liet zich van haar goede kant zien om de strijd aan te gaan en zo weinig mogelijk weg te geven. Het gelukte BOL pas in blessuretijd om tot 2-1 te komen. Het nieuws uit den Haag was teleurstellend als Nootdorp het liet afweten tegen laagvlieger die Haghe. Een situatie waar BOL al bang voor was want Nootdorp had zich al eerder geplaatst voor de nacompetitie. De laatste competitiewedstrijd was niet de beste, maar werd door twee treffers van Jack Schoon toch een overwinning. 

Een prima resultaat dat vanaf de oprichting in 1949 nooit behaald werd. Het competitieverloop was heel grillig. Twee maanden terug stond BOL nog op een gevaarlijke plaats. Trainer Erwin Tump gaf toen aan dat BOL nog 6 punten moest halen om veilig te staan. Dat werden er 15 uit de laatste 6 wedstrijden. Hiermee kwam BOL, samen met Voorschoten, op de gedeelde (met Voorschoten) derde plaats.

Na afloop van de wedstrijd werd doelman Melvin Habets in de bloemen gezet omdat hij BOL gaat verlaten. Maar aan de andere kant wordt de selectie versterkt met 4 spelers waarbij ook bekend dat aanvoerder René Rootlieb nog een jaar bij de selectie blijft, wat gelet op zijn spel in de laatste wedstrijd een logische beslissing is.