Afbeelding
(Foto: )

Open expositie Allemanskerk

OUDKARSPEL - Na de grote brand in 1969 is de kerk na restauratie weer in gebruik genomen in 1972. Nu, 50 jaar later, staat de Allemanskerk een jaar lang in al zijn glorie centraal.

De stuurgroep van de activiteiten '50 jaar na de brand' heeft het idee opgevat om de deuren van de Allemanskerk in Oudkarspel open te zetten voor een expositie. Alle inwoners van Oudkarspel kunnen zich daarom melden om deel te nemen aan de dorpsactiviteit Allemanskerk Creatief 2022. Het is mogelijk om bestaand werk te exposeren of voor het voetlicht te brengen. 

Maar wellicht zijn er ook creatievelingen onder u die speciaal voor deze tentoonstelling nog iets willen creƫren . Beeldhouwers, schilders-tekenaars, vervaardigers van keramieken en textielen, dichters en muzikanten onder u zijn welkom om hier aan deel te nemen. De planning is om de expositie te laten plaatsvinden in twee weekenden in oktober van dit jaar.

Tot 1 augustus kunt u zich aanmelden. Vanaf medio augustus zal vervolgens de voorbereiding van de expositie 'In vuur en vlam' van Allemanskerk Creatief 2022 plaatsvinden. 

Wilt u zich aanmelden of heeft u nog een vraag dan kunt u dit doen bij: Gosse Wijma, tel. 06-21953832 of via wijmagosse@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding