Hogeschool Inholland organiseert in samenwerking met Artquake, een kunstveiling voor het goede doel.
Hogeschool Inholland organiseert in samenwerking met Artquake, een kunstveiling voor het goede doel. (Foto: aangeleverd)

Jongerenkunst Artquake voor goed doel Make-A-Wish in De Geist

Algemeen

DIJK EN WAARD - Een groep studenten van Hogeschool Inholland organiseert vrijdagavond 24 juni, in samenwerking met Artquake, een kunstveiling met diverse optredens en een feestelijke afsluiting met bands in het café van De Geist aan de Vinkenlaan 7 in Sint Pancras. 

Met dit evenement, waarbij jongerenkunst centraal staat, vraagt de jeugd aandacht voor het goede doel ‘Make-a-Wish Nederland’ en zamelen ze hier gelijk ook geld voor in.

‘Make-a-Wish’ sluit heel mooi aan bij Artquake, omdat de jonge kunstenaars hun talent inzetten om leeftijdsgenoten met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte te helpen. En dat gewoon door te doen wat ze zelf leuk vinden; kunst maken, helpen ze anderen. Hoe mooi is dat!?

Kunstveiling

Het idee van een kunstveiling met werk van jonge kunstenaars voor een goed doel komt van beeldend kunstenares Lidori. Zij legde het idee enkele maanden geleden voor aan Mado van Artquake. Toen Mado vernam dat een groep studenten van de opleiding Leisure & Events Management aan Hogeschool Inholland met een vergelijkbaar plan bezig was, koppelde zij deze creatieve jongeren aan elkaar en werd er al snel een mooi plan bedacht voor een evenement vol jonge, lokale kunst.

Stille veiling

Van 20.00 tot 21.00 uur vindt er een stille veiling plaats, waarbij biedingen op tentoongestelde kunstwerken, met elk een vast startbedrag, op daarvoor bestemde formulieren worden geschreven. Rond 21.15 uur wordt vervolgens bekendgemaakt wie de hoogste bieder is per kunstwerk. Er worden schilderijen, beelden, foto’s en sieraden geveild van onder meer initiatiefneemster Lidori en haar kunstvriendinnen Sunailys, Shanifa en Verona. Tussen de bedrijven door zijn er dansoptredens van Britt, Mayra en Nina en muziekoptredens van Nout, Fiene en Keira. Allemaal in het kader van ‘Make-a- Wish Nederland’. Alle opbrengsten zijn voor dit goede doel.

Feestelijke afsluiting

De avond wordt feestelijk afgesloten met optredens van diverse jonge, lokale bands, waaronder de bands Wildfire, Dr. Rhythm and the Nasty Nurses en nog een nieuwe gelegenheidsband, ontstaan tijdens de optredens van het 3D Street Painting Festival dat Artquake in mei organiseerde. Omstreeks 23.30 uur is het evenement afgelopen. De entree is gratis.

Make-A-Wish

Elke dag horen gemiddeld vier families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen drie en achttien jaar een positieve boost meegeven door hun allerliefste wens te laten uitkomen. Een ervaring die hen sterker maakt, en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Meer info op www.makeawishnederland.org.

Volg cultureel jongerenplatform Artquake op Instagram #artquake.westfriesland of Facebook #Artquake voor het laatste nieuws. Wil jij ook graag je talenten delen? Neem dan contact op via www.art-quake.com.

Tussen de bedrijven door zijn er dansoptredens van Britt, Mayra en Nina en muziekoptredens van Nout, Fiene en Keira.