Bianca Wijn - de Wit.
Bianca Wijn - de Wit. (Foto: aangeleverd)

10 vragen aan Bianca Wijn - de Wit

Algemeen

Antwoord op de vraag van Simone Glas: Hoe ben je op het leuke idee gekomen om een baby winkel te beginnen in Noord-Scharwoude? 

Eigenlijk kwam dit op mijn pad! Ik ben begonnen als kraamverzorgster. Toen ik zelf een baby kreeg ben ik gestopt. Ik vond het werk te onregelmatig en wij vonden het samen belangrijk dat één van ons thuis bleef voor de kinderen. Toen de jongste 9 jaar was ben ik een webshop gestart. Dit loopt heel goed. Toen iemand tegen mij zei “Is dat pandje van Rien niet iets voor jou?” was het zaadje gepland zal maar zeggen en leek het mij ontzettend leuk om een baby zaak te starten, er een gemoedelijke en gezellige winkel van te maken. Toen heb ik de eigenaar benaderd en kregen wij eind maart de sleutel van dit prachtige pandje!

Wie bent u?

Ik ben Bianca Wijn - de Wit, 51 jaar en geboren in Zuid-Scharwoude. Ik ben getrouwd met John Wijn uit Warmenhuizen en samen hebben wij 2 dochters, een zoon en een schoonzoon. Begin september hopen wij opa en oma te worden van een kleinzoon! Ik ben sinds eind maart de trotse eigenaresse van de babywinkel ‘Welcome Lovely Baby’ aan de Dorpsstraat 597.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben er ien van Jan de Wit (de stucadoor die op z’n 79ste nog steeds stucadoort!) geboren in Sint-Pancras en van Annie de Wit-Zutt (dochter van Dorus Zutt, de vuilnisman met de schuit).

Wat heeft u met deze gemeente?

Ik ben geboren in Zuid-Scharwoude en op mijn zevende verhuisd naar Noord-Scharwoude aan de Dorpsstraat waar mijn ouders nu nog wonen. Ik vind het een heerlijk dorp om in te wonen en de mensen zijn hier heel vriendelijk.

Wat is de mooiste plek van Dijk en Waard?

Museum BroekerVeiling vind ik een plaatje om te zien en ik vind het geweldig om te zien hoe het vroeger ging. Ik hou van de nostalgie. Maar petje af voor de hartwerkende mensen van toen!

Welke herinnering is u dierbaar?

De herinnering aan het negen eeuwen feest. Als 10 jarig meisje ging ik in klederdracht naar school en hadden we een zuurkoolmaaltijd over de gehele Dorpsstraat. Kortom een prachtig feest!

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Langedijk lekker zo laten zoals hij is.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Het beste advies dat ik ooit kreeg was; omarm je angsten en ga ze aan! Pas dan kun je ze aan en kun je er mee leven. Dit heeft mijn leven totaal veranderd.

Wat moeten mensen van u weten?

Dat ik het belangrijk vind dat als je tevreden bent met wat je hebt, je rijker bent dan je denkt! En geniet van alle kleine geluksmomenten. Deze zijn vaak dichterbij dan je verwacht!

Wie is uw opvolger?

Anouk Swager: ‘Hoe oud was je dat je het prachtige schildertalent ontdekte?