Strak in de lak en voor de camera van RTL 4 je verhaal doen. Ruby deed het met verve!
Strak in de lak en voor de camera van RTL 4 je verhaal doen. Ruby deed het met verve! (Foto: aangeleverd)

Pareltjes van Dijk en Waard in tv-programma 'Onderweg naar de regio'

DIJK EN WAARD - Op 17 mei heeft een filmploeg van RTL 4 een korte film gemaakt over Dijk en Waard, voor in het tv-programma 'Onderweg naar de regio'. Deze film is gemaakt in opdracht van de gemeente Dijk en Waard om landelijke bekendheid te geven aan het hart van de gemeente. 

door marsha Bakker

Ruby Groen werd benaderd om mee te werken aan dit item

Ruby Groen werd door de gemeente Dijk en Waard benaderd om met haar bedrijf LangedijkerUitje mee te werken aan dit item. Logisch, want als er iemand is die alle pareltjes van Dijk en Waard kent, is zij het wel! 

In haar sfeervolle Vergaderkamer (in het gerestaureerde pand van voormalig café De Volharding) vertelt een enthousiaste Ruby hoe dit bijzondere verzoek in zijn werk ging: "Ik kreeg een telefoontje: Of ik mee wilde werken aan een promotiefilm voor de splinternieuwe gemeente Dijk en Waard. Wat denk je zelf? Samen met Saskia, Krista en Miranda van de gemeente heb ik een lijst opgesteld van zaken en plekken die belicht móesten worden, die de verbinding tussen de twee kernen weergeven, én alle mooie lokale bedrijven die zeker een rol in de spotlights verdienen. Maar al snel kwamen we erachter dat de film dan wel heel lang zou worden. Avondvullend, zeg maar. Dus het werd schrappen, en schrappen. Kill your darlings noemen ze dat. Maar ik had geen keus, dus loslaten was het devies..."  Aan presentatrice Adinda Kennedy van dit RTL 4 programma moest Ruby vertellen wat deze gemeente voor unieks te bieden heeft. "Dat moest op camera hè? Adinda is beeldschoon, dus ik voelde de druk... De opnamedag was ik extra vroeg uit de veren. Ik had een afspraak met Monique Rinkel van Studio Figaro die met haar jarenlange ervaring mijn uitdagende haar binnen no time top in model bracht, en dermate goed wist vast te zetten dat het geen kant meer op kon. Wel zo handig aangezien we gingen varen door het Oosterdelgebied! Loes Berkhout van [Stijl] hielp mij aan een perfect jurkje voor mijn televisieoptreden."

>Lees verder op pagina 3

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding