Het Nothern Lights Quartet speelt in de Allemanskerk.
Het Nothern Lights Quartet speelt in de Allemanskerk. (Foto: aangeleverd)

Allemanskerk in vuur en vlam

OUDKARSPEL - Het Nothern Lights Quartet is een gezelschap van professionele muzikanten en docenten uit Toronto. Een ensemble van strijkers die inspirerend en entertainend musiceren. 

De leden zijn: Barbara Hart-alt viool, Leona Davidson-viool, Andrea Currie Jefferson-viool, David Rodrigo-cello en Wil Andrea-dwarsfluit. Het is heel bijzonder dat dit Canadees muziekgezelschap tijdens het verblijf in Nederland in Oudkarspel een concert zal geven. Een welkome verassing in het jaar 2022 dat in het teken staat van activiteiten van 50 jaar na de her ingebruikname van de Allemanskerk na de brand in 1969.

Het muziekgezelschap zal in wisselende samenstelling een anderhalf uur durend gevarieerd concert geven. Op het programma staan onder meer stukken van Corelli, Boyce, Bruch, Percy Grainger en Leonard Cohen en ook een sonate van Händel voor dwarsfluit en strijkkwarter waarin de dwarsfluit wordt bespeeld door de in Nederland opgegroeide en nu in Canada wonende Wil Andrea. Onderdeel van het programma is ook een vriendschappelijke muzikale uitwisseling met de Nederlandse organist Cees Verschoor in het Adagio van Albinoni voor orgel en strijkers.

Vrijdag 24 juni om 20.00 uur in de Allemanskerk, toegang is gratis.