Mooie plaatjes genoeg in Dijk en Waard.
Mooie plaatjes genoeg in Dijk en Waard. (Foto: aangeleverd)

Dijk en Waard in tv-programma

Vervolg van voorpagina

De filmopnamedag startte - uiteraard - met filmen bij Museum BroekerVeiling waar vers gebakken appeltaart klaar stond voor de gehele crew met een enorme klodder echte slagroom. "Meteen even ons visitekaartje afgeven hè, geen zuinig gedoe. Een authentieke Koolschuit van Rondvaart Langedijk lag klaar om een sprookjesachtige rondvaart te verzorgen in het Oosterdel gebied. Aan wal verzorgde Tamara Witte van Kaaswinkel Kaas! in hun prachtige winkel met veel souplesse een uitstekende kaasproeverij. Hier doen ze iets wat je niet veel meer ziet; ze rijpen de kazen zelf en dat maakt het zoveel lekkerder. Ik vond het heel belangrijk om juist dat te laten zien in het item voor het programma. 

En of dat nog niet voldoende was stond er bij MarktZicht eten & drinken een door de koks versbereide lunch klaar. Volgens mij is daar straks op televisie precies anderhalve seconde van te zien", knipoogt Ruby. 

Poldermuseum

Om de verbinding van Dijk en Waard door het water te benadrukken werd de dag afgesloten met een bezoek aan het Poldermuseum. "Met zijn gemaal tegen het wassende water, historisch beeldmateriaal, gastvrijheid, interactieve animatiefilm en pakkende vertellers in klederdracht sloten we deze dag meer dan gepast af!" Vervolgens sneuvelden er nog wat shots in de montageruimte, zo gaat dat helaas, maar al met al is het volgens Ruby echt wel een item geworden om als Dijk en Waarder trots op te zijn. "Nogmaals: ik had er met gemak een film van anderhalf uur van kunnen maken. Er is zó veel noemenswaardigs te belichten voor mensen die onze mooie gemeente nog niet kennen! Helaas gaat het om een item van een paar minuten. Toch is er een onwijs leuk programma item overgebleven, waar we als Dijk en Waarders trots op mogen zijn. Vooral kijken dus en niet teveel met je ogen knipperen!", sluit ze lachend af.

Zondag 19 juni om 15.30 uur is het resultaat te bekijken bij RTL 4 in het programma ‘Onderweg naar de regio'. De uitzending wordt herhaald op de zaterdag erna om 13.30 uur.

Tamara Witte van Kaas! geeft een demonstratie.
Strak in de lak bij Monique van kapsalon Figaro.
Afbeelding