Rafaela Mulders heeft fantastisch gepresteerd op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen.
Rafaela Mulders heeft fantastisch gepresteerd op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen. (Foto: aangeleverd)

Rafaela Mulders: Topper op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen

Algemeen

OUDKARSPEL - Afgelopen weekend werden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen in Eindhoven gezwommen. Voor de Reuring kwam Rafaela Mulders uit, die zich op liefst 14 afstanden geplaatst had en daar elf keer aan de start is verschenen. 

De Langedijkse heeft zich van net mogen zwemmen op Speedo jaargangwedstrijden zes jaar geleden ontwikkeld tot een echte topzwemster in haar junioren tijd. Het is een geweldig Kampioenschap geworden voor de nu ook bij het opleidingscentrum Amsterdam trainende zwemster. De opstart was op de 400 m wissel wat stroef zoals vaker bij een eerste afstand, maar daarna ging ze voortvarend aan de slag: 100 vlinderslag 17de , 200 vrij zevende en 400 vrij achtste, beide keren met overtuigende serie winst en persoonlijke records. Een PR op de 50 vrije slag en daar twaalfde van Nederland. 

Bijzonder ook en tekenend voor haar veelzijdigheid haar 200 schoolslag in 2.55 uiteraard een PR , 200 wisselslag eveneens met serie winst en een top 10 notering en als afsluiting: finale 100 vrije slag en daar achtste. 

In het overall klassement vrije slag werd ze uiteindelijk vierde van Nederland. Al met al een prima toernooi waar zowel Rafaela en haar club De Reuring trots op terug kan kijken.