De theatergroep van Featherhair Creations treedt gratis op voor de basisschoolleerlingen van Dijk en Waard.
De theatergroep van Featherhair Creations treedt gratis op voor de basisschoolleerlingen van Dijk en Waard. (Foto: AG Heeremans Photography)

Basisschoolleerlingen gratis naar musical Fantasieè

Algemeen

DIJK EN WAARD - Zit je op een van de basisscholen in Dijk en Waard en wil je gratis naar een fantastisch leuke familievoorstelling? Dat kan!

Alle basisschoolleerlingen mogen gratis kaarten bestellen voor de voorstelling van ‘Fantasieè en de Avonturen van de Rotzooibende’ op zaterdagmiddag 9 juli in theater De Binding in Zuid-Scharwoude.

Het is een fantasierijke, avontuurlijke, humoristische, spannende en muzikale voorstelling waarin thema’s zoals vriendschap, vertrouwen, loyaliteit en samenwerken aan de orde komen. In de anderhalf uur durende musical gaat de 10-jarige Daan op avontuur. Hij zoekt met behulp van zijn vrienden de weg naar huis. 

In mei en juni 2022 zijn er meerdere succesvolle voorstellingen gegeven op verschillende locaties. Om het ontstaan van de nieuwe gemeente Djjk en Waard feestelijk te vieren, worden er door Fonds Start Dijk en Waard 700 kaarten beschikbaar gesteld aan basisschoolleerlingen van Dijk en Waard. Via www.featherhaircreations.nl kunnen de kaarten gereserveerd worden. Volwassen begeleiding betaalt 10 euro per persoon. Voor kinderen tot en met groep 8 is het gratis.

Er is de afgelopen periode hoogwaardig educatief materiaal beschikbaar gesteld aan de basisscholen van Dijk en Waard dat perfect aansluit op de voorstelling en waarin al kennis gemaakt wordt met de karakters en de muziek. Hiermee kan een dagdeel gevuld worden met muziek, taal, tekenen en aandacht voor de sociale ontwikkeling van de kinderen.

Allereerst zijn er kaarten beschikbaar voor de voorstelling van 14.00 uur. Afhankelijk van animo zal er die dag nog een tweede voorstelling gegeven worden.