Samen muziek maken verbindt, daar geloven ze bij Popschool Your Song heilig in.
Samen muziek maken verbindt, daar geloven ze bij Popschool Your Song heilig in. (Foto: Aangeleverd)

Popschool Your Song viert jubileum met eigen festival

Algemeen

SINT PANCRAS - Exact tien jaar geleden startten Tim Bakker en Nicole Verouden hun Popschool Your Song. Dat jubileum is een mooie aanleiding voor een feestje. “Zondag 26 juni is de grote dag daar. Dan organiseren we een eigen Popschool Festival met optredens van jong en oud, kids en volwassenen op twee verschillende podia, op onze vertrouwde locatie aan het Beverplein 3 in Sint Pancras”, vertellen Tim en Nicole enthousiast.

Tim en Nicole richtten in 2012 hun eigen popschool op, waar iedereen tussen de 8 en 80 jaar oud zangles kan volgen of een muziekinstrument kan leren bespelen. Nicole: “Met het Popschool Festival kunnen we onze leerlingen, na twee jaar corona, eindelijk de kans bieden om op een écht podium te schitteren, met anderen samen te spelen en te ervaren hoe het is om samen muziek te maken.”

Zien spelen doet spelen

Tijdens het Popschool Festival zijn er diverse optredens van zang-, saxofoon-, (bas)gitaar-, piano- en keyboardleerlingen. Ook kun je komen luisteren naar de optredens van bands, popkoren, zangroepen en singer songwriters en meer. Tim: “Waar mogelijk zijn zoveel mogelijk combinaties gemaakt tussen leerlingen om samenspel te bevorderen en om zo een leuk gevarieerd programma aan te kunnen bieden. De dag start om 12.00 uur. In acht verschillende tijdsblokken kun je tot ongeveer 17.00 uur afwisselend terecht bij het binnen- en het buitenpodium. We hopen natuurlijk op veel publiek. Een ander zien en horen spelen is dé manier om gemotiveerd te raken zelf ook eens een instrument op te pakken.”  

Groot muzikaal feest

De entree is gratis waardoor iedereen kan genieten van deze culturele middag. Nicole: ““We zijn enorm trots op alle leerlingen die wij mogen begeleiden in hun muzikale ontdekking en ontwikkeling. Je ziet ze elke week groeien. Je hart gaat er sneller van kloppen; samen muziek maken dóet echt wat met je! Het Popschool Festival wordt een geweldig muzikaal feest. Neem je familie en vrienden mee en laat je vooral ook inspireren door andere optredens.”

Deze dag is mede mogelijk gemaakt de Poppodium B3 en Stichting Lief Langedijk, die cultuur een warm hart toedragen. Meer info en het tijdschema vind je op www.popschoolyoursong.nl/activitieiten.