De 15-jarige Djanilla Brink uit Zuid Scharwoude heeft met succes meegedaan aan de NK lange baan zwemmen in Amersfoort. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Vier medailles op NK Zwemmen voor Djanilla Brink

ZUID SCHARWOUDE - De 15-jarige Djanilla Brink uit Zuid Scharwoude heeft van 16 tot en met 19 juni mee gedaan aan de Nederlandse kampioenschappen lange baan zwemmen in Amersfoort.

Hier heeft zij op zeven afstanden gezwommen, met fantastische resultaten! Op de 400 meter vrije slag behalade ze een zesde plaats, op de 200 meter schoolslag werd ze zelfs Nederlands kampioen. In de finale van de 200 meter schoolslag behaalde ze een mooi pr van 1,57 en een derde plaats. Dag twee werd ze ook op de 100 meter Nederlands kampioen en een mooie tweede plaats op de wisselslag. Op dag 3 behaalde ze op de 50 meter schoolslag een derde plaats, en ook op de 200 meter wisselslag behaalde ze een derde plaats. Dag 4 werd de 800 meter vrij gezwommen, daar behaalde ze een zede plaats.

Al met al prachtige resultaten voor de zwemster, die met vier medailles naar huis ging.

Djanilla zwemt bij vereniging de Dolfijn en traint in Amsterdam. Hier heeft zij een talentstatus van de KNZB. Op 7-jarige leeftijd begon ze met wedstrijdzwemmen bij zwem- en poloclub De Reuring, onder begeleiding van trainer Cees Schrijver. Toen ze talent bleek te hebben verhuisde ze naar DAW in Alkmaar waar ze training kreeg van Melissa Zwaan en Ronald Hart.

Dit resulteerde in een uitnodiging twee jaar geleden van de KNZB om in het opleidingscentrum in Amsterdam te komen trainen onder leiding van Job van Duijnhoven.

Naast al die uren in het water is ze onlangs ook nog geslaagd voor haar eindexamen op het Clusius in Heerhugowaard en gaat ze straks beginnen met de opleiding Sport en Bewegen op het ROC Amsterdam.

Maar eigenlijk is haar doel is om ‘ooit’ mee te doen op de Olympische spelen.