Waarland werd de winnaar van dit jaar.
Waarland werd de winnaar van dit jaar. (Foto: Aangeleverd)

Derde Elfdorpentoernooi-titel voor Waarland

Algemeen

OUDKARSPEL - Na zeven dagen onderlinge strijd zijn zaterdag 18 juni de prijzen verdeeld in het Elfdorpentoernooi. Dit unieke biljarttoernooi, met een knipoog naar de Friesche Elfstedentocht, heeft in het dorp Waarland een waardig en verdiende winnaar. 

Toch was het tot tweemaal toe gedegradeerde (2020 en 2021) De Noord wat dat kranig verzet bood in de finale. Desondanks moest De Noord met een tweede plaats genoegen nemen. 

Ondanks het warme weer wisten velen café De Heerlijkheid te bereiken, waardoor een gezellige drukte ontstond. Met veel verbale ondersteuning naar de biljarters. Een sfeer waar organisator Dirk Snip een blij mens van wordt. “Het gebeurt niet iedere dag een gemiddelde dorpsbiljarter voor een paar honderd man zijn kunsten mag vertonen.”

Koedijk moest als grote verliezer het strijdtoneel verlaten. Koedijk moest het in de strijd om plaats negen en tien opnemen tegen de kampioen van vorig jaar, Dirkshorn. “Koedijk bleek in deze onderlinge strijd de mindere en wordt voor volgend jaar uitgesloten van deelname. Die plaats gaat worden ingenomen door een combinatieteam uit Oude/Nieuwe Niedorp. Jammer, want Koedijk is een zeer enthousiast en zeker gezellig team, maar zo zijn de regels. Hard, maar rechtvaardig...”, aldus Dirk.

Goede doel

Zaterdagavond om 21.15 uur werden de winnaars gehuldigd en namen de spelers en een afgevaardigde van het goede doel JASS (jeugdactiviteiten in sport en spel) de cheque van € 1.000,- in ontvangst. Het was Janwillem Swart die namens Nh1816 verzekeringen de cheque overhandigde. Het team van Waarland bestond op de finaledag uit Sjaak Valk, Daan Bierman en Job Bruin. Team de Noord speelde met Jan Bleeker, Chris Ursem en Pé Bleeker.

Gezellige drukte in De Heerlijkheid.