Maarten Beneker heeft zowel DTS als LSVV in zijn voetbalhart.
Maarten Beneker heeft zowel DTS als LSVV in zijn voetbalhart. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Maarten Beneker clubman pur sang

Vervolg van voorpagina


Ook is hij nog wekelijks te vinden bij de klussengroep die op dinsdagmorgen allerlei werkzaamheden verricht. 

"Ik wil speciaal die groep enthousiaste mensen benoemen die iedere keer weer vrijwillig komen om allerhande klussen te doen. Wij zijn allen tussen de 75 en 90 jaar oud en helpen graag, onderhouden onder andere de velden, de kantine en de kleedkamers. Twee jaar geleden hebben we ook een automatische beregeningsinstallatie op de velden aangebracht. Prachtig zo samen, maar de nazit is ook belangrijk! 

Verder wil ik noemen dat mijn grootste voetballiefde Sparta is, een schitterende club met een geweldig verleden. Maar dat geldt ook voor DTS en LSVV!”

Fanatie

Dat Maarten fanatiek is moge duidelijk zijn als hij vertelt dat hij zijn kleinzoon Patrick gelijk bij geboorte lid van DTS maakte. “Ik betaalde tot aan zijn pupillenstart het volwassenen lidmaatschapsgeld, daarna de helft, had ik toch wat verdiend, haha. 

Ik heb, zeker wat voetballen betreft, vele mooie jaren meegemaakt en het was fantastisch om op de feestavond van het nu Koninklijke DTS zoveel oud-vrienden te mogen zien. Omdat het oudste lid, Jan Weder, niet aanwezig was, had ik de eer het eerste exemplaar van het jubileumboek te mogen ontvangen.” 

Voor het maken van een foto pakt Maarten Beneker echter zijn Sparta-bal, want je grootste liefde vergeet je nooit!