Stichting Langedijk4GlobalGoals houdt een symposium over goede, gezonde en toch betaalbare voeding bij woongemeenschap Liberterra in Koedijk.
Stichting Langedijk4GlobalGoals houdt een symposium over goede, gezonde en toch betaalbare voeding bij woongemeenschap Liberterra in Koedijk. (Foto: aangeleverd)

Gratis symposium over gezond eten

DIJK EN WAARD - Op vrijdag 19 augustus organiseert stichting Langedijk4GlobalGoals een symposium over goede, gezonde en toch betaalbare voeding. Die wordt gehouden bij woongemeenschap Liberterra in Koedijk en is gratis toegankelijk. 

Komende tijd houdt deze stichting drie verschillende bijeenkomsten. De eerste is op vrijdag 19 augustus. Dan gaat Sasja Spek in op goedkope en toch gezonde voeding. Daarvoor gebruikt ze lokale seizoensproducten. Ze laat zien dat je met weinig ingrediĆ«nten toch een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel kan zetten. Na afloop wordt het naastgelegen voedselbos De Groene Oase bezocht. Vanaf 19.15 uur staat de koffie en thee klaar, om half acht start het interactieve programma. De avond wordt om 21.30 uur afgesloten met een drankje. 

In september zijn er nog twee bijeenkomsten bij Liberterra. Op vrijdag 16 september houdt Iris van Asselt een betoog over bewust duurzaam leven. Daarna volgt een rondleiding met uitleg over de uitgangspunten van woongemeenschap Liberterra. En op vrijdag 30 september praat Trijnie Bakker het publiek bij over het voorkomen van zwerfafval en de overvloed aan verpakkingen. Zij laat zien hoeveel verschillende materialen worden gebruikt om een enkel product te verpakken. Deze bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk als je je vooraf hebt aangemeld via acties@langedijk4gg.nl.