Sabine Kirsten.
Sabine Kirsten. (Foto: aangeleverd)

Sabine Kirsten zingt BachCantate

ZUID-SCHARWOUDE - Op zondag 21 augustus, aanvang 11.30 uur, is er opnieuw een BachCantate te beluisteren in de Kooger Kerk. 

De Cantate (BWV 199) draagt de titel Mein Herze schwimmt im Blut, en kwam tot stand in 1714. Het is wel even slikken bij die titel en wat er verder op volgt. Men realiseert zich terecht te zijn gekomen in een labyrint van beeldspraak, op schrift gesteld door librettist Georg Lehms. Wat overheerst in de teksten is de overdrijving. De tegenstellingen worden uitvergroot en overdaad is troef. In de bijbehorende Bijbelteksten wordt verhaald over de FarizeeĆ«r en de tollenaar die zich beiden in de tempel bevinden om te bidden. De een om duidelijk te maken hoe goed hij eigenlijk is, terwijl de ander zich schuldig opstelt. 

Voorganger is Jacqueline Breed. De cantate wordt gezongen door de sopraan Sabine Kirsten, begeleid door een orkest, bestaande uit Marleen Zoutman eerste viool, Erna Sommer tweede viool, Lucia Janzen altviool, Maaike Roelof cello, Berend van Halsema hobo. 

Het grote Van Dam orgel wordt bespeeld door gastorganist Hans van Haeften. Muzikale leiding is in handen van Gerard Leegwater.