Afbeelding
(Foto: )

Dag 22, maandag 8 aug

Vandaag liep ik door het park de Hoge Kempen heen. Het was super leuk daar met allemaal kleine waterstroompjes en kleine houten verhogingen waar je overheen moest lopen. Door al die waterstroompjes en riviertjes waren er ook veel waterraderen waardoor vroeger meel werd gemalen en nu misschien wel elektriciteit mee wordt opgewekt. Toen ik bijna bij de slaapplaats aankwam viel mijn telefoon uit omdat mijn batterij en mijn powerbank op was. Ik vroeg toen aan een hele vriendelijke vrouw of ik hem bij haar thuis even mocht op laden. Niet alleen werd mijn telefoon op geladen, ik kreeg ook wat te eten en te drinken. Lief!

Dag 23, dinsdag 9 aug

Vandaag ging ik lekker vroeg weg om de hitte een beetje voor te zijn. Het is zo mooi lopen in de ochtend als de zon net op is. Ik kwam langs een heus kasteel van Alden Biesen, dat was een heel groot slot met met allemaal oude gebouwen daaromheen. Het zag er zo indrukwekkend uit, maar ik moest door. Ik sliep vandaag in de stad Tongeren waar ze heel veel hebben met de pelgrimstocht. Zo kreeg ik te horen dat groepen mensen via de kathedraal in Tongeren soms ook naar Santiago lopen.

Dag 24, woensdag 10 aug

Vandaag vertrok ik uit Tongeren om naar Waremme te gaan. Het is nu het begin van de hittegolf, dus ik vertrek telkens vroeg zodat ik voor de grootste hitte aankom op de plaats van bestemming. Ik ging vandaag over de taalgrens heen in België. Het is heel raar als het ene moment nog iedereen alleen Nederlands spreekt en dan op het andere moment spreken ze alleen maar Frans. Vandaag sliep ik bij iemand in de tuin met mijn tent via 'Welcome to my garden'. Het is een heel mooi initiatief waarbij je gratis bij mensen mag slapen in de tuin als trekker.

Dag 25, donderdag 11 aug

Het is heel gek als je ineens al je vrienden achterlaat voor een half jaar. Ik ben dan toch wel bang dat het allemaal wat verwatert. Dus ik probeer contact te houden zodat ik nog een beetje te horen krijg wat ze doen. Zij zijn dan natuurlijk ook benieuwd wat mij bezighoudt. Vandaag sliep ik weer bij iemand in de tuin net als gisteren. Maar vandaag werd ik ook uitgenodigd om mee te eten, en dat voor helemaal niets. Ik vind dat zo lief van zulke mensen. 

Dag 26, vrijdag 12 aug

Ik had geen middageten kunnen mee nemen vandaag vanaf mijn slaapplek dus wilde ik dat onderweg kopen. Maar er waren helemaal geen bakkers of dergelijke in de buurt. Dus ik moest drie kilometer omlopen om naar de dichtstbijzijnde bakker te gaan. 

Dag 27, zaterdag 13 aug

Vandaag ga ik naar de hoofdstad van Wallonië toe, Namen (Namur). Omdat ik pas om 18.00 uur terecht kon deed ik heel rustig aan. Zo klom ik op een gegeven moment over een hek een weiland op om daar, tussen de bomen, even te gaan slapen. Het was super lekker even een uurtje slapen, dat doet je echt goed. Namen is best een mooie stad, met veel cultuur. Het is jammer dat ik niet echt zulke steden en dorpjes kan verkennen omdat ik echt op doorreis ben. Maar ik weet wel waar ik heen ga als in terug ben.

Dag 28, zondag 14 aug

Vandaag heb ik de hele dag langs de Maas gelopen, echt super gaaf. Hele leuke dorpjes tegen gekomen en allemaal bootjes die er varen. Ik sliep vandaag in dé abdij van Leffe. Jammer genoeg maken ze op die locatie niet het bier meer, maar aan de overkant van het water, maar het gaat om het idee. Het was een super mooie plek met een gave kerk en een indrukwekkende binnenplaats. Er leven ook nog echt praktiserende broeders in en die waren allemaal erg vriendelijk.

Tot volgende week!


Als jullie nog willen sponseren voor het goede doel kan dat nog steeds via doneeractie.nl, waar je moet zoeken naar 'Step One pelgrimstocht Santiago de compostella'. Of je kan mij mailen voor vragen via: Lars_bijvoet@hotmail.com