Claudia Honselaar, coördinator van de Kunstkerk Dijk en Waard en Rini Neefs, coördinator van de Kunstroute Sint Pancras hebben voor de kunstliefhebber weer een mooie route uitgestippeld.
Claudia Honselaar, coördinator van de Kunstkerk Dijk en Waard en Rini Neefs, coördinator van de Kunstroute Sint Pancras hebben voor de kunstliefhebber weer een mooie route uitgestippeld. (Foto: AG Heeremans Photography)

Veel kunstvormen bij Kunstroute Sint Pancras

SINT PANCRAS – De Kunstroute Sint Pancras wordt gehouden op 10 en 11 september. De tweede week van de Nazomerfeesten. De Kunstroute wordt aangegeven met borden,’’ zegt Rini Neefs, coördinator van de Kunstroute Sint Pancras. “Ook gaan we op verschillende plekken flyeren, onder andere bij alle deelnemende kunstenaars.’’ 

Tal van kunstenaars openen op 10 en 11 september van 13.00 tot 17.00 uur hun deuren in Sint Pancras om belangstellenden hun werk te laten zien. Ook zijn er weer een tweetal groepsexposities. Bij Kindcentrum ’t Baken is ook werk van de leerlingen van de basisschool te zien, en schilderijen van Jannie van der Lee-Delis, Marcel de Graaf en Karin Dekker. In Kerkelijke centrum De Regenboog ziet u werken van Marijke Krul (olie/acryl/kantklossen), Harrie Raat (acryl-/pastelschilderijen), Neeltje Schuit (acrylschilderijen) en Greet Hartog (keramiek). Elly de Rijcke exposeert keramiek in Kinderboerderij Jong Leven. “Zo ontstaan er verrassende exposities op onverwachtse plekken door het hele dorp.”  

Kinderen 

Het is de vierde editie onder supervisie van Rini. “Het is iedere keer weer even afwachten welke kunstenaars mee willen doen. Dit jaar kent de route ook een aantal nieuwe locaties. Om kinderen voor de kunst te bereiken is het ook prettig dat Kindcentrum ’t Baken mee doet. En ook Kinderboerderij Jong Leven is weer van de partij. “Kinderen moeten leren kijken naar kunst, dat is belangrijk. Dan is het fijn als de locaties laagdrempelig zijn.” 

De Rank 

Een van de dertien locaties is de Kunstkerk Dijk en Waard. De locatie in Heerhugowaard moest helaas sluiten, maar met tussenkomst van de gemeente Dijk en Waard is er een nieuwe plek gevonden in Sint Pancras. Achter de Witte Kerk in het gebouw De Rank. Er wordt nog keihard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Bezoekers kunnen wel in het weekend van 10 en 11 september een kijkje komen nemen naar de schilderijen, maar het gebouw is nog lang niet klaar. "De officiële opening is op zaterdag 17 september,'' zegt Claudia Honselaar, coördinator van de Kunstkerk Dijk en Waard. "We hebben wethouder John Does en Floor van Bruggen bereid gevonden om onze Kunstkerk officieel te openen.'' Meer over de nieuwe locatie van de Kunstkerk volgt na de opening. Maar Claudia vindt het wel belangrijk te melden dat de fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard de redding is geweest van de Kunstkerk. 

Dertien locaties 

Rini: "De lijst van deelnemende kunstenaars is groot: bijna 25. Op totaal dertien verschillende locaties kunnen belangstellenden kunst in allerlei vormen bewonderen: schilderijen, sieraden, glashelderglas, kantklossen, keramiek, fotografie van Lex Kroes en Rini Neefs. 

Op alle locaties kunnen bezoekers een plattegrond halen zodat ze precies weten waar ze moeten zijn. Maar ook op de Facebookpagina Kunstroute Sint Pancras en de Kunstroutepagina www.nazomerfeesten-sintpancras.nl is alle informatie te vinden.''

Als u deze flyer ziet kunt u er de route ophalen.