Op een regenachtig Sportpark De Dres in Nibbixwoud proberen Boy (rechts) en William (midden) de bal te onderscheppen bij een speler van SEW.
Op een regenachtig Sportpark De Dres in Nibbixwoud proberen Boy (rechts) en William (midden) de bal te onderscheppen bij een speler van SEW. (Foto: Michel Bes)

LSVV speelt in bekerwedstrijd gelijk tegen SEW: 2-2

Sport

NIBBIXWOUD - LSVV heeft in het bekertoernooi uit bij SEW met 2-2 gelijkgespeeld. Zowel voor LSVV als SEW stond er niets op het spel, want beide teams bekeren verder. 

Voor de nieuwe trainer Gideon Reinders Folmer is toch nog even puzzelen om tot de ideale opstelling te komen passend in het systeem wat hij wil spelen: 1-5-3-2 of, afhankelijk van de tegenstander, 1-4-3-3. Voor alle duidelijkheid: SEW is naar de tweede klas gepromoveerd in het afgelopen seizoen en staat er volgens hun trainer Jeroen Slaager goed voor. LSVV heeft naast een nieuwe trainer ook wat nieuwe jongens plus nog niet telkens het team compleet, want voor deze wedstrijd was aanvoerder Maik den Iseger vanwege een blessure niet beschikbaar. De doelstellingen voor komend seizoen zijn nog niet helemaal duidelijk maar dat is wel belangrijk om te kunnen bepalen wie er deel uitmaakt van het best mogelijke team. 

De KNVB heeft voor het nieuwe seizoen bepaald dat er drie teams rechtstreeks naar de tweede klasse degraderen; de twee bovenste teams spelen in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Oftewel: pas op de negende plaats ben je veilig. In de eerste helft was LSVV de bovenliggende partij en creëerde de ploeg diverse kansen. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Langedijkers terecht op voorsprong door uitblinker Brian-Paul Tesselaar; op aangeven van Martijn Grooff tikte hij de bal tegen de touwen: 0-1. Met een terechte strafschop kwam SEW door Keizer op 1-1. LSVV nam via William van der Leeden in de 83e minuut op 1-2, maar in de extra tijd bepaalde SEW de eindstand op 2-2.

LSVV: Bieshaar, Bruin, Groenveld, Tesselaar, Van der Leeden, Wijker (65. Van den Berg), Bas Kansen (79. Bakker), Boy Kansen, Cretier (65. Qebayli), Merk (65. Groot) en Grooff (79. Harte).

LSVV speelt zondag 25 september thuis tegen Vitesse ‘22. Aanvang 14.00 uur.