Zo ga je natuurlijk niet met verpakkingen om!
Zo ga je natuurlijk niet met verpakkingen om! (Foto: Getty Images)

Langedijk4GlobalGoals organiseert gratis symposium over verpakkingen

Algemeen

KOEDIJK - Stichting Langedijk4GlobalGoals organiseert vrijdag 30 september een symposium over de hoeveelheid aan verpakkingen, die wordt gehouden bij woongemeenschap Liberterra in Koedijk. 

Deze lezing is de derde in een reeks over duurzame onderwerpen. Eerder kwamen de thema’s ‘Goede, gezonde en toch betaalbare voeding’ en ‘Bewust duurzaam leven’ aan bod. Dit keer gaat het over verpakkingen. Daar is een enorm aanbod van waarbij heel veel inkt, papier en energie wordt verspild. Er zijn verpakkingen die uit bijna tien verschillende materialen bestaan! En dat allemaal om de consument over te halen het product te kopen…

Trijnie Bakker gaat deze avond in op de overvloed aan verpakkingen. Zij ergert zich, net als vele anderen, aan zwerfvuil langs de weg en in het water. Klagen helpt niet, opruimen wel. Dat doet zij dus regelmatig. Daarnaast verbaast Trijnie zich over de hoeveelheid overbodige verpakkingen van alledaagse voorwerpen. Vaak bestaan die uit meerdere materialen. Dat maakt scheiden lastig. Ze laat daar diverse voorbeelden van zien. Na afloop van haar presentatie ben je je daar bewust van en kijk je voortaan anders tegen verpakkingen aan.

Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor wie zich vooraf heeft aangemeld via acties@langedijk4gg.nl. Je krijgt vervolgens via de mail een bevestiging.