Francis van Broekhuizen.
Francis van Broekhuizen. (Foto: aangeleverd)

Concert Francis van Broekhuizen en Mannenkoor De Lofstem

BROEK OP LANGEDIJK -  Het beloven weer twee spectaculaire optredens te worden. Mannenkoor De Lofstem geeft jaarlijks een aantal concerten die altijd volle zalen trekken.

Ook dit jaar staan twee grootse optredens gepland, zaak dus om snel kaarten te bestellen! Vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober zingt het koor in de Trefpuntkerk en de welbekende sopraan Francis van Broekhuizen is daarbij dit keer de publiekstrekker. Van Broekhuizen is een zeer bekende en regelmatige verschijning op de Nederlandse televisie die ook zeer humoristisch kan zijn. Een optreden van haar is meer dan alleen maar een mooi lied zingen en zeker met de ondersteuning van het mannenkoor is succes gegarandeerd. Tijdens vorige concerten van De Lofstem met gastoptredens van bijvoorbeeld de groep Skotwal, zangeressen Hind en Sanne Mallant bleek al hoezeer de optredens gewaardeerd worden. De Lofstem, voorheen met de toevoeging Christelijk, bestaat in 2026 een eeuw en heeft gedurende die periode haar bestaansrecht bewezen. Opgericht door een groep tuinders die één maal per week na hun zware arbeid samen wilden zingen. Het koor moet tegenwoordig, evenals andere koren, alle zeilen bijzetten om jongeren aan te trekken. In deze tijd valt het aanwerven van nieuwe leden die graag willen zingen niet mee. Voor de concerten in oktober zijn er wel een aantal zgn. projectleden aangetrokken en het bestuur hoopt dat ze na de optredens lid willen worden. Tijdens de twee concerten zijn ook een viertal beroepsmuzikanten van het Holland Symfonie Orkest betrokken om de optredens nog mooier en beter te maken.

Kaartverkoop

Dirigent Aldert Fuldner en pianist Arthur Postma verwachten samen met voorzitter Jan Jong dat er veel belangstelling zal zijn. In de Trefpuntkerk kunnen per avond ongeveer 450 bezoekers plaats nemen, voldoende plaats dus. De concerten op 14 en 15 oktober starten om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.15 uur. In de pauze is gratis een consumptie verkrijgbaar. Kaarten voor € 20,- bestelt u via www.lofstem.nl, of op de avonden zelf.

Mannenkoor De Lofstem geeft jaarlijks een aantal concerten die altijd volle zalen trekken.