Trijntje Oosterhuis treedt op met de muzikanten van Advendo.
Trijntje Oosterhuis treedt op met de muzikanten van Advendo. (Foto: Aangeleverd)

Broek in Concert: veelzijdig en uniek

DIJK EN WAARD - Eens in de paar jaar verzamelen ongeveer tweehonderd gelijkgestemden zich om onder de noemer 'Broek in Concert' met een bekende artiest een optreden te verzorgen.

Muziekvereniging Advendo vormt de basis, aangevuld met 125 koorleden uit de regio. Vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober staat de zevende editie op het programma, locatie is Cool in Heerhugowaard. "Dat een dergelijk concert slechts eens in de paar jaar wordt gegeven, heeft te maken met het feit dat het een flinke klus is om alles te regelen", vertelt Petra Kamp van Advendo. "Daarnaast blijft het concept op deze wijze uniek."

Trijntje Oosterhuis

Om de concerten nog specialer te maken wordt er per editie een bekende artiest bereid gevonden om enkele nummers mee te zingen. Dit keer is dit niemand minder dan Trijntje Oosterhuis, één van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. "Pas op de dag van het eerste concert wordt er daadwerkelijk gerepeteerd met Trijntje", vertelt Petra. "Wij moeten ervoor zorgen dat alles zo goed mogelijk is gerepeteerd, tot nu toe is dat altijd gelukt. Het repertoire bestaat uit nummers van klassiek tot pop, nummers die de bezoekers ongetwijfeld bekend in de oren zullen klinken. Het is een heerlijk veelzijdig muzikaal programma."

Kaarten kosten € 32,50 per stuk, dit is inclusief garderobe, een consumptie in de pauze en een after-party in het Cool Café. 

Kaarten kun je reserveren via www.advendo.info.