Afbeelding
(Foto: )

Fitheidstest voor 60 tot 65-jarigen keert terug

LANGEDIJK - Voor alle inwoners tussen de 60 en 65 jaar in het Langedijker gedeelte van Dijk en Waard organiseert Actief Sport & Events een beweegproject. Iedereen die binnen deze doelgroep valt, ontvangt deze week een persoonlijke uitnodiging.

De fitheidstest wordt gehouden op zaterdag 22 oktober bij Sporthal Geestmerambacht. Een groep testleiders en beweegadviseurs staat klaar om de algehele fitheid te meten en advies te geven over de beweegmogelijkheden binnen de regio. Ook is er een arts aanwezig waar u vragen kunt stellen over het veilig mee kunnen doen aan de test en het eventuele vervolgtraject.

Het project wordt al sinds 2005 aangeboden en keert met regelmaat terug. Er zijn in de afgelopen jaren meer dan 1000 deelnemers langs geweest op de testdagen. Zeker 400 deelnemers hebben daarna de stap gezet om meer te gaan bewegen. Vanuit de test volgt namelijk de mogelijkheid tot het volgen van een introductieprogramma. Tijdens dit programma passeren verschillende sporten de revue. Het succes van het beweegprogramma ligt voornamelijk bij de afwisseling van sporten, het mee kunnen doen op elk niveau en natuurlijk het gezellige kopje koffie of thee na afloop. Met name het sociale contact zorgt ervoor dat mensen naar de sportlessen blijven komen.

Geen uitnodiging ontvangen, maar behoort u wel tot de doelgroep? Geen nood. Via www.actiefsportenevents.nl vindt u de informatiebrief, de enquĂȘte en het inschrijfformulier voor de fitheidstest.