Carl en Lars.
Carl en Lars.

Dag 50, ma 5 sept. Afstand: 25 km

Deze avond sliep ik voor het eerst met meerdere mensen op een kamer. Ik had al snel leuk contact met 2 mensen; een Frans-Canadees Carl en een Franse dame, Brigitte. We liepen ook samen de eerste dag op naar ons volgende adres. Dat was een pelgrimsherberg dat door Nederlanders wordt onderhouden. Dus voor mij was het wel heel leuk om daar met hun te praten. Het was daar nog drukker dan in Vezelay, we waren daar wel met 12 personen. Super gezellige avond!

Dag 51, dinsdag 6 sept. Afstand: 29,2 km

Ik en Carl kwamen er al snel achter dat we niet langer met Brigitte samen konden lopen. Zij was zo veel sneller dan ons en wilde geen pauzes houden. Maar na 13 km gelopen te hebben zonder een pauze zeiden we tegen elkaar dat het beter was om apart te lopen. Dat mocht de pret niet drukken, want met Carl is het super gezellig. We praten de hele tijd in het Engels over allerlei uiteenlopende dingen. We eten van fruitbomen en struiken onderweg allemaal dingen zoals appels en druiven. 

Dag 52, woe 7 sept. Afstand: 36,5 km

We gingen al vroeg van start omdat het een pittig lange wandeling was vandaag. Tussen de middag kwamen we langs een boerderijtje waar een tafel stond met stoelen. Van de boerin mochten we daar wel even uitrusten en ons brood eten. Ze kwam daarna zelf nog aanzetten met allemaal fruit en een lekkere wortel salade. Toen we aankwamen bij de overnachtingsplek hadden Carl en ik geen zin meer om te koken. Dan maar pizza!

Dag 53, don 8 sept. Afstand: 16,7 km

Vandaag was het een lekkere uitrustdag voor ons. Het was maar 16,7 km dus ook vroeg in Nevers. Dat is een best grote stad waar het lichaam opgeborgen ligt van Sint Bernadette. Zij lag in een glazen kist in een klooster waar wij sliepen. Het leek net een pop, zo goed zag zij er nog uit. Het was ook een mooi moment om wat spullen te kopen die we misten en Carl had het zelfs zo goed voor elkaar dat hij een massage had geregeld. Helaas was er geen plek voor mij, maar even een middagdutje doen is ook geen straf.

Dag 54, Vrij 9 sept. Afstand: 31,7 km

In Frankrijk zijn heel veel oude kerkjes in elk dorp. Sommige zijn nog wel in goede staat en andere wat minder. Zo ben ik eens in een kerkje geweest waar het gras in de raamkozijnen groeide omdat dat lekte. Carl en ik proberen wel langs al die kerkjes te gaan om even te kijken wat er is en om even uit te rusten. We sliep vandaag bij hele aardige mensen thuis. Het was daar super geregeld, de kleren werden gewassen, we kregen champagne met hapjes, hebben heerlijk gegeten en we kregen een super bed om in te slapen.

Dag 55, zat 10 sept. Afstand: 23,5 km

We kwamen vandaag langs een waterbron. Het water was super helder maar enorm koud. Heerlijk voor je voeten om ze te laten afkoelen en we konden er weer goed tegenaan. De slaapplek van vandaag en gister waren wel een heel groot contrast, maar wel voor dezelfde prijs. Een klein koud kamertje in een soort schuur met een toilet in het midden van de kamer. En het eten was ook niet echt van de bovenste plank. 

Dag 56, zon 11 sept. Afstand: 22 km

Vandaag is mijn verjaardag! Eindelijk 19 en dat nog wel op de Camino. Deze verjaardag zal ik nooit meer vergeten. We hadden nog wel een normale wandeldag voor de boeg maar het was wel speciaal. We gingen onderweg bij een barretje wat drinken en we hadden lekker eten gehaald voor tussen de middag. 's Avonds sliepen we in een overnachtingsplek van het Franse genootschap. Daar had de gastvrouw een heerlijk maal voor ons klaar gemaakt en had speciaal bij de patisserie een chocolade taart gekocht om als toetje te eten. Super leuke dag!


Lars sponseren kan via doneeractie.nl, zoeken naar 'Step One pelgrimstocht Santiago de compostella.' Mail je vragen naar: Lars_bijvoet@hotmail.com.