Verhalen Halen

DIJK EN WAARD - De zevende editie van het Langedijker schrijversfestival Verhalen Halen wordt gehouden in de brandweerkazerne. De brandweerwagens worden naar buiten gereden en de kazerne wordt voor één avond omgetoverd tot een theaterzaal met een heus podium. 

De schrijvers hebben namelijk op papier gezet wat bij hen bovenkwam bij het thema VUUR. Er is gezocht naar een bij het thema passende locatie en welke kon dat beter zijn dan de brandweerkazerne. 

Er zijn niet veel evenementen die zoveel schrijvers in één keer op het podium brengen, met speciaal voor de gelegenheid geschreven werk. Op 1 oktober zijn dat: Leo Zonneveld, Wim Meyles, Marina Wiegel, Afra Beemsterboer, Lousette Blekendaal, Aris Bouwens, Thea Houtenbos, Jurriaan Klomp en zijn compaan Rob Hartland. Zij zijn de inmiddels ervaren podiumbeesten. Daarnaast maken een paar nieuwelingen hun opwachting: Marco Meeuwisse brengt zijn voorliefde voor vogels samen met het Vuur-thema. Nora Strijbis durft het aan om een moeilijk maar vurig verlangen ten gehore te brengen in een gedicht.

Zaterdag 1 oktober, aanvang 20.00 uur, brandweerkazerne Zuid-Scharwoude, achter het gemeentehuis, aan de Vroedschap. Gratis toegang, maar kom op tijd, want vol is vol.