Sammy met een van haar gitaren waarop ze zichzelf heeft leren spelen.
Sammy met een van haar gitaren waarop ze zichzelf heeft leren spelen. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Singer songwriter Sammy Bakker oefent elke dag om nóg beter te worden

NOORD-SCHARWOUDE - Toen de nu 23-jarige Sammy Bakker met haar vader Marco naar een Country to Country festival was zag ze daar een optreden dat haar enorm raakte. "Met enkel een gitaar en haar stem wist die zangeres haar verhaal zo overtuigend te brengen! Toen wist ik: dit wil ik ook."

door marsha bakker

"Mijn vader is groot fan van countrymuziek en daardoor ben ik er ook mee opgegroeid. Ik vind het zelf ook heel mooi, ik hou van de gitaar melodieën, van de zang, van de emotie in de liedjes. Ik zing al mijn hele leven deze liedjes mee. Ik had alleen nooit geleerd een instrument te bespelen. Dus toen de coronatijd aanbrak in 2020 en ik opeens heel veel tijd over had, besloot ik het mezelf te leren."

Alsof het zomaar iets is! Maar volgens Sammy valt dat wel tegen. "Met behulp van urenlang filmpjes op YouTube bestuderen, leerde ik een aantal simpele akkoorden spelen, waardoor ik mezelf een beetje kan begeleiden tijdens het zingen. Vergeleken met het bespelen van de gitaar gaat dat zingen wel vrij makkelijk af. Vanaf mijn zesde zat ik in een musicalgroep van theater Cool en later heb ik een aantal jaar kindertheater gedaan in Purmerend. Bij Kim de Boer in Sint Pancras heb ik vervolgens jarenlang zangles gevolgd. Toen ik dagelijks met het OV naar Heereveen moest om op het CIOS te studeren bleef er helaas weinig tijd over. Maar ondertussen bleef de wens bestaan om beter worden in de combi zang en gitaarspel. Corona was een blessing in disguise voor mij; alleen nog online onderwijs. Alle tijd voor de muziek!"

De Langedijkse, die onlangs is afgestudeerd in de Sportkunde en nu fulltime werkzaam is bij de ARBOdienst als adviseur arbeid en gezondheid, zit momenteel op gitaarles bij Popschool Your Song in Sint Pancras. "Sport is ook altijd een hobby geweest en daar heb ik mijn werk van gemaakt. Muziek is een passie, wat ik naast mijn werk zoveel mogelijk doe. Ik houd van het spelen en van het optreden, en dat kan mij eigenlijk niet vaak genoeg."

Lees verder op pagina 3

Sammy op het podium van de Streekmarkt.
Afbeelding