Afbeelding
(Foto: )

Dag 57, ma 12 sept. Afstand: 24,1 km.

We sliepen in een klein herbergje in een klein dorpje. Een dorpsbewoner liet even de kerk zien en heeft van alles uitgelegd over de geschiedenis van het dorp en de kerk. 

Dag 58, dinsdag 13 sept. Afstand: 28,8 km.

Het is toch mooi hier in Frankrijk, zeker in de ochtend. We lopen dan al rond 7 uur en dan komt de zon net op. Al die kleuren in de lucht en soms heb je ook geluk dat je een wild dier spot. Zo heb ik reeën gezien, fazanten, dassen, bevers en nog veel meer. Vannacht sliepen Carl en ik bij mensen thuis. Het waren vriendelijke mensen die goed voor ons gekookt hadden. 

Dag 59, woensdag 14 sept. Afstand: 26,2 km.

Vandaag was het een goeie dag om te wandelen. Het wordt ook steeds leuker wandelen omdat je steeds meer faciliteiten en herkenningspunten hebt voor pelgrims. Zo kom je hier onderweg allerlei 'pelgrims' tegen gemaakt van hout, metaal of andere soort materialen, en je ziet bordjes met b.v. afstanden tot een picknickbankje of zo iets om daar te rusten. 

Dag 60, donderdag 15 sept. Afstand: 26,4 km.

Vandaag kan ik niet beter beschrijven als nat. Het was echt de hele dag aan het regenen, en hard ook. We moesten uiteindelijk door stromen van water lopen die er waren gevormd. Mijn schoenen waren ook helemaal doorweekt en doordat er zo veel water in zat creëerde ik telkens bij elke stap vacuüm in mijn schoenen, dat is pas zwaar lopen. Gelukkig was er een droger in het huisje waar we sliepen. 

Dag 61, vrijdag 16 sept. Afstand: 31,3 km.

Met nog vochtige schoenen gingen we vandaag weer door. We kwamen vandaag na een flinke wandeltocht aan in het plaatsje Crozant. We ontmoetten een Duitse vrouw bij de herberg vandaag die er al wat aantal kilometers op heeft zitten. Ze is een half jaar geleden vertrokken van Duitsland en via Zwitserland is ze naar Santiago gelopen en nu was ze weer op de terug weg naar Duitsland toe. Ongelofelijk, liever zij dan ik!

Dag 62, zaterdag 17 sept. Afstand: 25,8 km.

Ik genoot vandaag ontzettend van de tocht. Het was zo mooi lopen door super gave bossen en natuurgebieden. Het was tussen allemaal bergen door met verschillende stroompjes water die overal liepen. Het was nog zo wild allemaal met overal mossen soms ook dieren. Ik dacht nog bij mijzelf, hier keek ik naar uit toen ik thuis was, zulke mooie gebieden. Maar de bossen gaan niet voor altijd door. We sliepen vandaag is een mooie gîte waar heerlijk voor ons gekookt werd. Beter kan ik mijzelf niet wensen.

Dag 63, zondag 18 sept. Afstand: 29,5 km.

Vandaag waren we niet meer met z'n tweeën, maar met z'n vieren. Dat was wel leuk voor Carl, omdat hij dan eindelijk weer even Frans met mensen kon praten. We sliepen bij de Nederlander Ruud die in de pelgrimstijden naar Frankrijk gaat om daar in zijn gîte pelgrims te ontvangen.

Lars sponseren kan via doneeractie.nl, zoeken naar 'Step One pelgrimstocht Santiago de compostella.' Mail je vragen naar: Lars_bijvoet@hotmail.com.