DTS moest een nederlaag incasseren in West Knollendam.
DTS moest een nederlaag incasseren in West Knollendam. (Foto: aangeleverd)

Onverwachte nederlaag voor DTS 1

OUDKARSPEL - DTS begon wisselvallig aan de eerste competitiewedstrijd tegen BlauwWit in West Knollendam. 

In de tweede minuut kreeg DTS de eerste corner van de wedstrijd. Hier kwam geen gevaar uit. BlauwWit deed wat terug en na een dekkingsfout stond de rechtsbuiten redelijk vrij en kon voorgeven op de 2e paal en hier kwam een goal uit voor BlauwWit, een tegenvaller voor DTS. DTS pakte de draad op en uit een corner van Finn van de Horick kopte Jefrey Rispens prachtig de 1-1- binnen. Blauwwit bleef de betere ploeg en kopte uit een corner net over. Het spel bleef op en neer gaan zonder goed te voetballen. Een prachtige lange vrije trap Jeffrey Rispens op de goed spelende Jan Tauber die vervolgens zijn man gek maakte en alleen op doel ging. De poging zat tussen een voorzet en een doelpoging in en ging jammerlijk net naast. 

Een smerige overtreding op Jan Tauber had een tweede gele kaart moeten zijn, maar de trainer haalde deze speler er snel vanaf voordat de scheidsrechter het in de gaten had. Een belachelijk en kolderiek moment. 

Jan Tauber bleef gevaarlijk voor BlauwWit en na een mooie lange bal van Daniel Mammen 'over de hele' werd er weer een overtreding begaan op Jan Tauber. Vrije trap! Dit resulteerde in n mooie goal van Rick Dekker na doorkoppen van Collin Vennik. Deze werd tot ontsteltenis van iedereen van DTS afgekeurd voor buitenspel, terwijl Rick 3 meter achter de man stond! Na vele protesten van de DTS’ers hervatte BlauwWit het spel snel en terwijl DTS nog aan het hergroeperen was scoorde BlauwWit de  2-1.

De 2-2 lag op het hoofd van Collin Vennik. Na een prachtige actie en dito voorzet van Jan Tauber kopte Collin net naast. BlauwWit bleef ook gevaarlijk en na een voorzet van links werd die net naast t doel van Niek Goos gekopt. BlauwWit bleef aandringen en de 3-1 kwam uit een prachtige aanval op rechts. Een AZ aanval belandde in het dak van het doel. De tweede helft begon DTS met Wouters voor Finn van den Horick. Een overtreding in de 16 op Collin Vennik werd niet bestraft door de zwak leidende scheidsrechter. DTS bleef maar lange ballen van achteruit hanteren op Wouters, maar dat had steeds nul resultaat. Toch lukte het om er een keer voetballend doorheen te komen. Een mooie aanval werd net niet beloond door Collin. Ook Richard Fueller probeerde het, maar net naast. DTS bleef het proberen, maar moest waakzaam zijn voor de counter. Wouters kopte net over in vrije positie na een corner van Jan Tauber, Na een prachtige vrije trap na weer een overtreding door BW nam Rispens een vrije trap snel precies door de verdediging heen op Jan Tauber, die voorzette op op Wouters die in het lege doel kon afwerken, 3-2. 

De 4-2 lag er bijna in na open huis achterin. Niek wist net aan te redden en BW werkte de bal in de rebound een cm naast. De 4-2 kwam er dan toch. Na weer open huis te houden kapte de linksbuiten van BW de verdediging makkelijk uit en schoot simpel en hard in. 

Al met al een terechte nederlaag voor DTS.