Marco de Gier, Mike Valk en René Mul organiseren het Open Langedijker kampioenschap driebanden.
Marco de Gier, Mike Valk en René Mul organiseren het Open Langedijker kampioenschap driebanden. (Foto: aangeleverd)

Open Langedijker kampioenschap driebanden

Sport

OUDKARSPEL – Vanwege corona werd de laatste editie van het Open Langedijker kampioenschap driebanden in 2020 gespeeld. Gelukkig kunnen de biljartliefhebbers nu weer strijden om de felbegeerde wisseltrofee. Van zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 januari wordt het Open Langedijker kampioenschap driebanden 2023 gehouden in Eetcafé de Knip.

Theo Leijen heeft jarenlang het driebanden en het libre toernooi in Eetcafé de Knip georganiseerd. Hij heeft ervoor gezorgd dat de toernooien erg populair zijn in de omgeving. Vanwege een verhuizing en het ophouden van zijn biljartclub in de Knip was Theo op zoek naar opvolgers om de toernooien te organiseren. Voor het libre toernooi had hij met Ron Kinkelaar, Mike Valk en René Mul opvolging gevonden voor het libre toernooi. Dit toernooi is april dit jaar gespeeld. Met ruim 80 deelnemers was dit een groot succes. Tijdens het toernooi hebben de mannen meerdere keren de vraag gekregen of ze het driebanden toernooi ook gaan organiseren. De positieve reacties op het libre toernooi heeft hun doen besluiten om het driebanden toernooi ook te gaan organiseren. Helaas is Ron verhinderd en hebben ze in Marco de Gier een goede vervanger gevonden.

De toernooien werden altijd gespeeld op een klein biljart met afmetingen van 2,10 bij 1,05 meter. Deze biljarts blijven onder de vloer staan en Dirk Snip van Dirk Snip Biljarts & sportprijzen gaat drie goede biljarts plaatsen van 2,30 bij 1,15 meter. Dit zal het beste in alle spelers naar boven halen. Ook bij Dirk Snip zelf. En hij zal het nodig hebben want hij won de laatste editie in de finale van Jelle Moormann en zal zijn titel gaan verdedigen.

Iedereen speelt op zijn eigen gemiddelde dus gelijke kansen voor iedereen. Er zijn al vele biljarters die zich voor deze editie hebben ingeschreven. Gudy en Jeroen Zegers en de rest van het team van Eetcafé De Knip zullen iedereen weer goed verzorgen. Alle standen van de wedstrijden zijn op een beeldscherm te zien en de uitslagen worden online gezet.

Kortom, alle ingrediënten voor een enorm leuk en gezellig toernooi. Wil je ook meedoen aan het Open Langedijker kampioenschap driebanden, geef je dan op!

Inschrijfgeld is € 7,- per deelnemer en inschrijven kan via renemul@hotmail.com.