Uitblinker Jan Kalverdijk was ongrijpbaar en wordt hier hardhandig tegengehouden door meerdere tegenstanders van ZCFC. (Foto: aangeleverd)

DTS laat zien waartoe het in staat is

OUDKARSPEL - Zaterdag kwam de nummer 3, ZCFC op bezoek op een zonnige, maar winderig en frisse Oeverzegge. Toch hadden vele toeschouwers gelukkig de weg gevonden naar Oudkarspel.

Na een goede aftrap van pupillen van de week Stef Mienes en Mats van Veen die het goede voorbeeld lieten zien kon de wedstrijd officieel beginnen.

Trainer Mike Langedijk moest puzzelen voor de opstelling omdat Martijn Feller en Jan Tauber langdurig geblesseerd zijn. DTS, begonnen met de voor het eerst in de basis gestartte Lars Kater, begon niet lekker aan de wedstrijd en stond na 5 minuten al 1-0 achter. Na op zijn Nederlands te hebben uitverdedigd kwam hier een corner uit voor ZCFC. De corner werd hoog voor het doel voorgezet en de spits van de Zaankanters torende hoog boven iedereen uit en kopte hard achter Milan Bakker. De 2-0 viel bijna op identieke wijze, echter had dezelfde spits nu het vizier hoger staan en kopte vrij over. DTS kon hier niet veel tegenin brengen in de eerst helft en kwam een paar keer goed weg na gevaarlijke aanvallen van ZCFC. In de dertigste minuut kwam de eerste mogelijkheid voor DTS, maar deze kans was niet besteed aan Daniel Mammen. ZCFC kreeg ook nog een grote kans, maar deze werd net naast het doel gekopt.
In de tweede helft werd er door trainer Mike Langedijk een tactische omzetting gedaan. Nick Hofman kwam erin voor Rick Dekker en ging centraal midden spelen. Uitblinker Jan Kalverdijk ging naar rechts en Daniel Mammen ging als rechterwinger spelen. DTS begon ZCFC vast te zetten en kreeg nu de overhand op de wedstrijd. De wedstrijd verhardde wat en dat resulteerde in drie gele kaarten voor DTS en twee voor ZCFC. Het was stevig en de leidsman had zijn volledige concentratie nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden.

DTS voetbalde met passie en bleef de tegenstander opjagen en kwam na balverlies weer snel in balbezit zonder echt grote mogelijkheden te krijgen. Iedereen voelde dat er een resultaat in zat deze dag. De 1-1 viel na een prachtige vrije trap van Nick Hofman van 25 meter. De bal, gesponsord door Elma Media, belandde in de linkerkruising. DTS wilde meer en bleef de tegenstander onder druk zetten. Mocht ZCFC er dan een keer uitkomen met een lange bal was Milan Bakker snel zijn doel uit om deze ballen te onderscheppen. Toch kreeg ZCFC nog een grote kans op de 1-2. Na een onderschepte bal op het middenveld kon de rechtsbuiten voor zette, maar tot grote opluchting van iedereen die de blauwwitten een warm hart toedraagt, ging die bal centimeters naast.

DTS pakte de draad weer op en na een werkelijke prachtige aanval over meerdere schijven belandde de bal van Elma Media voor de voeten van de hardwerkende Collin Vennink die de bal met zijn verkeerde been voorgaf en de ingevallen Freek Gobets op werkelijk schitterende wijze met een stootkopbal de 2-1 kon aantekenen. ZCFC probeerde het nog wel, maar de Oudkarspeler verdediging onder leiding van Jeffrey Rispens en naast hem de onverstoorbare Finn van de Horick was niet te passeren en was opbouwend ook zeer solide. DTS kreeg nog een paar grote kansen na goed doorzetten van Jan Kalverdijk die zowel Menno Reek als Freek Gobets in stelling kon brengen voor de 3-1. helaas viel deze niet zodat de laatste minuten nog hectisch werden. N

a een extra speeltijd van 9 minuten floot scheidsrechter C. Jansen uit Waarland voor de laatste keer af. Een mooie collectieve overwinning met hard werken en een terechte overwinning op de nummer 3.

Volgende week speelt DTS thuis om 15.00 uur tegen Alcmaria Vitrix en het is dan Supersaturday bij DTS.
Opstelling: Milan Bakker, Jeffrey Rispens (c), Finn van de Horick, Lars Kater, Igor Klanderman (Freek Gobets), Rick Dekker (Nick Hofman), Jan Kalverdijk, Luca Zut, Daniel Mammen, Collin Vennink, Michael Wouters (Menno Reek).