Maik den Iseger #2 (midden in de foto) wordt bejubeld door zijn teamgenoten nadat hij LSVV op 2-0 heeft gezet.
Maik den Iseger #2 (midden in de foto) wordt bejubeld door zijn teamgenoten nadat hij LSVV op 2-0 heeft gezet. (Foto: Michel Bes, www.facebook.com/MBSportfoto)

Hecht LSVV-team slaat thuis toe

Sport

ZUID-SCHARWOUDE - Trainersduo Gidon Reinders Folmers en Jordi TikTak hadden weer de beschikking over enkele van hun basisspelers o.a. Jordy Cretier, Martijn Grooff en aanvoerder Maik den Iseger, die uiteindelijk een cruciale rol in deze wedstrijd speelde.

LSVV-1 klimt met deze overwinning naar de vijfde plaats direct onder AFC’34

De LSVV verdediging was een onneembare vesting voor Hillegom en werden volkomen terecht met een 3-0 verlies naar huis gestuurd tot ergernis van hun radioreporter die rechtstreeks zijn verslag deed. Ondanks een uitstekend technisch vaardig team van SV Hillegom maar tegen de ongekende werklust, bezieling en discipline van LSVV was men niet opgewassen ondanks hun beter balbezit. Hillegom kwam in de 1e helft door Sam van der Lip in een kansrijke positie echter maaide volledig over de bal heen. Met name Maik den Iseger maakte zijn directe tegenstander Jeroen Dedel volkomen onzichtbaar en kwam zoals bekend veelvuldig en succesvol op. LSVV linksback Dylan Bruin had in aanvang wat moeite met Calvin Arendse echter zegevierde hij steeds meer en er van beide flanken geen gevaar kwam. Diep respect voor alle ingezette jeugdspelers o.a. Dennis Toorenburg die de Hillegomse spits Niels van Veen echt in bedwang hield met daardoor de ruimte voor Boy Kansen om de opbouw en waar nodig de eventuele gaatjes te dichten. Opvallend goed speelde Brian-Paul Tesselaar als aanspeelpunt in de voorhoede met alle disciplines de bovenliggende partij. Met hun verdediger in zijn rug wist hij knap bij de achterlijn weg te draaien van zijn tegenstander om een perfecte afgemeten voorzet te geven op een goed meegekomen Maik den Iseger, die prachtig raak kopte en bracht de stand op 1-0 in de 32e minuut. LSVV-keeper Lars van Zijl wist gestrekt naar de hoek een geplaatste kopbal van Niels de Jong te blokkeren. In de rust werd bij LSVV Simon Harte gewisseld voor Jordy Cretier. LSVV zette hun spel van de eerste helft door in de tweede helft met een strakke voorzet van de in de 72e minuut ingebrachte Martijn Schoeijers die snoeihard links in de bovenhoek van het doel wederom door Maik den Iseger werd ingekopt 2-0. 

De sterk spelende Brian-Paul Tesselaar wist in de slotfase (89e minuut) met een stift op de lat en in de rebound op de juiste hoogte in het doel van Hillegom te plaatsen. In de nabeschouwing gaf het LSVV trainersduo aan dat ondanks het gemis van zijn vaste basisspelers er een team stond die niet alleen hard wilde werken maar goed stond en hun taken nakwamen. Komend weekend speelt LSVV uit tegen koploper HBC (aanvang 14.30 uur)

LSVV; Lars van Zijl, Maik den Iseger, Dennis Toorenburg, Boy Kansen, Dylan Bruijn, Joost Groenveld (72e Sam Henselmans), Simon Harte (46e Jordy Cretier), Kick van den Berg (72e Martijn Schoeijers), Finn Groot, Brian-Paul Tesselaar(90e Sven de Ruiter), Toine Merk(62e Martijn Grooff)

door Theo den Iseger