Dennis geeft naast optredens ook workshops en seminars. Onder andere voor Jeugdzorg.
Dennis geeft naast optredens ook workshops en seminars. Onder andere voor Jeugdzorg. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Dennis Bruyn maakte van jeugddroom zijn vak

Vervolg van voorpagina

Van 2010 tot 2014 was het echt een toptijd, met veel optredens op grote festivals. "Met Dex ben ik nog steeds goed bevriend maar we werken niet vaak meer samen. Hij is intussen een andere kant opgegaan waarbij de draaitafel niet meer past. Maar ik werk ook met vele andere artiesten."

DNS draait gezamenlijk met dj's EZD, Dejavu en Dizz in een concept genaamd Shit is Bangin'. "We stonden hiermee op festivals als Mysteryland en draaien op locaties door het hele land. Het zijn altijd leuke gezellige avonden waarop we hiphop en R&B draaien, veelal uit de 80's, 90's en 00’s, dus er wordt goed gedanst! Grappig is dat je nieuwe generaties voorbij ziet komen die weer net zo lekker gaan op die oldskool vibes. Daarom raken dj’s als ik ook niet uit de mode en kunnen we nog járen mee", grijnst de sympathieke Langedijker. 

Workshops 

Daarnaast geeft Dennis veel workshops, seminars en dj-clinics. "Dat doe ik in mijn studio in Heerhugowaard of in Amsterdam, maar ik kom ook op locatie waar ik onder meer workshops geef voor Jeugdzorg. Het zou veel vaker mogelijk moeten voor die doelgroep maar alles wordt helaas gesubsidieerd." Verder is hij te boeken voor bedrijfsevenementen en/of bruiloften. "Ik voel me daar zeker niet te min voor. Alles wat met draaien en muziek te maken heeft vind ik leuk om te doen, ik zet me sowieso 100% in, voor welke opdrachtgever dan ook. Ik geniet als ik een groep mensen uit hun dak kan laten gaan met een zorgvuldig opgebouwde set. Ik draai dan dingen die je in een DNS-set niet snel zal horen, maar als dat nodig is om het publiek met disco uit zijn dak te laten gaan dan is dat mijn taak.”

Met de baby mee op tuk

Het komt voor dat hij 's morgens om vijf uur zijn bed inkruipt om om zeven uur weer de auto in te stappen naar een workshop. "Dat wordt, nu ik wat ouder ben, af en toe wel een ding", lacht Dennis. "Zeker toen onze kids nog veel kleiner waren, waren het tropentijden. Dan ging ik 's middags met de baby mee op tuk. Het scheelt dat ik nooit chagrijnig ben en mijn vriendin vangt heel veel op. We zijn al lang samen dus zij is helemaal met mij meegegroeid. Ze snapt dat deze business heel hard werken is, en ik doe ook altijd mijn best om thuis ook gewoon een gezellige gast te zijn hoor. Geen showmannetje die thuis niet te harden is." Voor zijn zoons is hij gewoon pap, niet dj DNS. "Mijn oudste zoon is dertien en begint een beetje te puberen, die boeit het momenteel niet zo. Maar de jongste van negen vindt het wel cool wat ik doe. Ik denk niet dat ze hetzelfde willen worden als ik maar ik vind het wel goed dat ze zien dat je wel degelijk je geld kunt verdienen met je talent, met je creativiteit. Als er iets is dat ik mijn kinderen, maar ook andere jongeren kan meegeven, dan is het dat. Gewoon er voor gaan, maar je moet er wel keihard voor werken. Dat doe ik nu ook nog steeds."