Afbeelding
(Foto: )

Stichting Interkerkelijk Steunfonds zet zich in voor mensen in financieel moeilijke situaties

LANGEDIJK - De Stichting heeft het doel om aan bewoners in Langedijk financiƫle bijstand te verlenen die (nog) niet door de overheid wordt verleend. Ongeacht hun godsdienstige of politieke overtuigingen, geslacht of leeftijd.

In de praktijk betekent dit dat mensen in moeilijke omstandigheden een aanvraag kunnen doen voor een financiƫle bijdrage, een lening voor bijvoorbeeld een opleiding of acute nood, of goederen zoals bijvoorbeeld een computer, wasmachine of een fiets. Daarnaast wordt al jaren met de kerst levensmiddelenpakketten verstrekt. Deze pakketten worden door de vrijwilligers ingekocht, samengesteld en rondgebracht.

Mensen met geldproblemen kunnen naar www.steunfonds-langedijk.nl gaan. De aanvraag wordt volgens de geldende privacyregels behandeld. Daarna volgt er vaak een huisbezoek door een ervaren contactpersoon van SISL. De stichting wordt gefinancierd door de jaarlijkse bijdragen van de deelnemende kerken, donaties van bedrijven en particulieren. Mocht u willen steunen dan kunt u dat doen via bankrekeningnummer NL91RABO0310812801.