Ongeveer 70 schoenendozen gevuld met leuke cadeautjes gaan naar arme Roemeense gezinnen.
Ongeveer 70 schoenendozen gevuld met leuke cadeautjes gaan naar arme Roemeense gezinnen. (Foto: aangeleverd)

Schoenendoosactie voor Roemeense kinderen

NOORD-SCHARWOUDE - De in Noord-Scharwoude woonachtige Nico Molenaar (74) zet zich al sinds 2008 samen met zijn dochter Maria in voor de stichting ChildsCareFoundation (CCF), die onder andere hulp biedt aan kansarme kinderen in Roemenië. 

Ook loopt er een aantal projecten, zoals het renoveren van een kleuterschool en het verzorgen van lunchpakketten op een basisschool. Stichting CCF verzorgt ook transporten met hulpgoederen en voedsel voor Oekraïense vluchtelingen in Roemenië. Rond de kerstdagen brengt de stichting ongeveer 70 schoenendozen gevuld met leuke cadeautjes naar deze gezinnen. Ook dit jaar wil de stichting CCF weer schoenendozen uitdelen op de scholen in Tirnaveni, Praid, Sovata en omliggende dorpen. 

Instructie: Je neemt een standaardmaat schoenendoos, zodat ieder kind een ongeveer even groot pakket krijgt. Je maakt een keuze voor een pakket: jongen of een meisje en de leeftijd. Let op, zet dit duidelijk op de doos zodat er geen verwarring ontstaat! Dan vul je het pakket met spulletjes, zie de tips hieronder. Plak de doos niet dicht maar bind deze dicht met lint of elastiek zodat de doos makkelijk door de douane geopend kan worden indien nodig. Graag geen eten of drinken in de dozen mee sturen. Tips voor de inhoud: schriften/ hobbylijm/ pennen/ potloden/ puntenslijper/ gum/ liniaal/ geodriehoek/ tekenpapier/ schaar/ kleurboek/ vouwblad/ pleisters/ kam/ borstel/badschuim/ zeep/ tandenborstel/ tandpasta/ handdoek/ washand/ nieuw ondergoed/ sokken/ muts/ sjaal/ wanten/ kaarsen/ kerstversiering.

Voor het transport wordt een bijdrage van 7,50 euro per pakket gevraagd. Doe dit aub in een zichtbare envelop op de doos of overhandig het bij inleveren. Inleveren kan tot 7 december op de Weidemolen 5 in Noord-Scharwoude. Graag vooraf even bellen als u langskomt: 06-23256122. Indien u een donatie wilt doen kan dit op rekening van de stichting childscarefoundation, dan kan dit op rekeningnummer: NL41INGB0004835605. Meer informatie:

childscarefoundation.nl.