Kunst kijken inspireert om zelf ook aan de slag te gaan.
Kunst kijken inspireert om zelf ook aan de slag te gaan. (Foto: Archief)

'Kunst kijken inspireert vaak'

Vervolg van de voorpagina

"Het inspireert vaak om ook zelf aan de slag te gaan", aldus Claudia. "Ik ben daarom heel blij met deze nieuwe mogelijkheid om liefhebbers het hele jaar door naar kunst te kunnen laten kijken. Trouwens: de tweejaarlijkse kunstroutes blijven hoor. Dit is echt extra."

Kunstzinnige activiteiten

Claudia: "Er staan nu - vlak na onze eerste oproep - al tientallen kunstenaars op de site, en er volgen nog meer. Ook exposities in Dijk en Waard komen op de website. Afhankelijk van onze middelen zien we nog meer mogelijkheden om kunstzinnige activiteiten te presenteren." 

Toeristische hotspot?

Peter, die ook betrokken is bij de Stichting Promotie Dijk en Waard, noemt 'Kunst te kijk in Dijk en Waard' "hartstikke leuk voor onze eigen inwoners en kunstenaars, maar ook voor bezoekers van buiten de regio. We willen uitgroeien tot één van de toeristische hotspots van onze nieuwe gemeente."

'De tweejaarlijkse kunstroutes blijven hoor, dit is echt extra'


Wil je meer informatie over Kunst te kijk of ben je van plan een afspraak te maken voor een kunstenaarsbezoek? Ga dan naar de website kunsttekijkindijkenwaard.nl. Kunstenaars die zich gratis aan de buitenwacht willen presenteren, kunnen zich via dezelfde website aanmelden.