Afbeelding
(Foto: )

Boek: Verborgen verhalen over afstand en nabijheid verkrijgbaar

HAARLEM - In de eerste maanden van 2022, na de laatste lockdown, kwam een groep senioren bijeen om hun verhalen over afstand en nabijheid te schrijven en te delen. Dit resulteerde in de podcast: Afstand en nabijheid. 

In deze publicatie delen we de verhalen en de inzichten over afstand, intimiteit en verbondenheid dit we tijdens het project hebben opgedaan. En geven we de handvatten om zelf de regie te bepalen van op deze manier verhalen met elkaar te delen.

Afstand en nabijheid

Afstand en nabijheid: twee begrippen die de afgelopen twee jaar een grote rol hebben gespeeld in het leven van veel mensen. Zo ook voor Elly, één van de deelnemers aan het project. In maart 2020 krijgt ze te horen dat ze vanwege de coronamaatregelen haar man niet meer kon bezoeken in het verpleeghuis. Een moeilijke tijd volgt, waarin ze elkaar niet kunnen zien of aanraken. Dankzij de schrijfworkshop weet ze de gebeurtenissen en gevoelens van toen te vangen in woorden. "Het was heel fijn om het te kunnen delen, in een groep waarin iedereen in stilte naar me luisterde.”

Want zo stelt Christien Brinkgreve in haar artikel Verhalenverbinden: 'Het uitwisselen van verhalen is al een vorm van aanraking en doet je weer tot leven komen.' Het boekje is te bestellen door te mailen naar: mirna@stadsreporters.nl..

De eerste 25 mensen die ze bestellen met als doel zelf met een groep (senioren) op deze manier te gaan schrijven, krijgen ze gratis. Daarna 7,50 incl verzendkosten.