Ook voor de iets oudere kinderen is het leuk!
Ook voor de iets oudere kinderen is het leuk! (Foto: rodi.nl)

Stuif-Stuif in Haarlem: dit is er te doen voor de kinderen

HAARLEM - Vanaf dit jaar vindt de Stuif-Stuif plaats op een nieuwe locatie: Sportcomplex Olympia. Het grootse kinderspektakel in Haarlem is deze zomer van 15 tot en met 26 augustus, alle werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Kaarten zijn te koop via: www.stuifstuif.nl.

Leuk voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar

Creatief

Dit jaar staan er tijdens de Stuif-Stuif door het gehele gebouw 14 verschillende creatieve activiteiten. De oude vertrouwde activiteiten Stof = Tof en de Kaarsenmakerij zijn uiteraard weer van de partij. In de crea cirkel gaan we o.a. aan de slag met verschillende creatieve materialen: Krimpie Dinkie, sleutelhangers, wol, karton en nog veel meer. Je kunt een eigen zeepje leren maken, een uiltje, wuppie of monstermasker in elkaar zetten, welke je uiteraard allemaal mee naar huis mag nemen. Voor de stoere jongens en meisjes kan er in de “techniekhoek”  gefiguurzaagd worden en er is emailleren. In de schilderhoek kun je naast het Maxischilderen (schilderen op een gigantische schildersezel) en geschminkt worden dit jaar ook je eigen kunstwerken van bijvoorbeeld het figuurzagen verder versieren. Neem wel zelf een tasje mee voor al je zelfgemaakte kunstwerkjes.

Sport & Spel

Ook dit jaar hebben zijn er weer veel activiteiten van Sport en Spel en is er weer een lego hoek waar je elke dag Pleo`s kan winnen met het mooiste, grappigste, leukste lego bouwwerk.
De spelletjes zijn er ook weer en dit jaar zijn er weer nieuwe spelletjes bij onder ander het spel Suspend family game lijkt op Mikado maar is een balansspel in de lucht. Ervaar zelf de spanning van dit leuke spel. Buiten staat er natuurlijk een springkussen en dit jaar ook weer een ander attractie. Welke dit is verklapt de organisatie nog niet.

Het zit hem in de eenvoud

Kinderkookcafé

Kinderkookcafe ook wel KiKo genoemd heeft dit jaar een grote keuken tot beschikking, waar het tijdens de stuif heerlijk gaat ruiken. Bij het kinderkookcafe kan iedereen met funmunten iets lekkers komen maken. Dit lekkers mag en kan ook direct gegeten worden. Het lekkers wat gemaakt word is per dag verschillend en erg variërend. Van een lekkere lunch tot een heerlijk toetje. Voor iedere leeftijd is dit toegankelijk. En waarbij mogelijk zullen we altijd helpen. Kinderen leren hier zelfstandig om iets lekkers te maken en misschien kunnen ze het dan thuis ook nog eens maken.

Podium

In het theater staat een vol dagprogramma, ieder jaar in een ander thema. Deze bestaat uit: Wisselende Quizzes, Verhaaltje, Bingo en Open Podium. Hier kunnen de kinderen zich per dag voor opgeven.

Kosten

Ieder kind heeft het recht om te spelen tijdens de vakantie. Daarom worden de prijzen laag gehouden. Er zijn dagkaarten maar ook strippenkaarten en groepskaarten te koop. Daarnaast zijn er speciale prijzen voor kinderen met een Haarlem- en Zandvoortpas maar ook voor begeleiders. Kinderen mogen ook zonder begeleider komen, het ligt aan de zelfstandigheid van het kind.

Kleien, broodjes bakken, schilderen en nog veel meer is er te doen bij de Stuif-Stuif.
Afbeelding