Heerlijk genieten op het terras van Restaurant Parck voor lunch, diner of cocktail.
Heerlijk genieten op het terras van Restaurant Parck voor lunch, diner of cocktail. (Foto: Rowin van Diest)

'Mooiste terras van Haarlem? Restaurant Parck'

HAARLEM - Een heerlijke plek voor rust en reuring. Restaurant Parck, gelegen aan het Frederikspark 2, is de ideale uitvalsbasis om je dag te beginnen, om er door te brengen of om te eindigen. Geniet van lunch, diner, borrel of een goede kop koffie met gebak op het heerlijke terras.

'De liefde voor pure producten en bereiden van onze gerechten overtreft uw verwachting'

Een terras waar je U tegen zegt. Met maar liefst 140 zitplaatsen verspreidt rondom het restaurant is er altijd wel een plek waar de zon schijnt en waar geen wind is. Met een fantastisch uitzicht op het Houtplein, dat nu gerenoveerd wordt en straks weer prachtig is, en de statige Dreef geven je het gevoel dat je echt ergens bent. 

Ideale ligging

Eigenaar van Restaurant Parck, Wouter Meijer, ziet de grandeur van weleer dan ook weer helemaal terugkomen. ''We zitten met ons etablissement zeer strategisch,'' vertelt Wouter. "Vanaf het centrum loop je zo via de winkelstraten naar ons toe, maar ook vanaf de andere kant, de Haarlemmerhout, loop je over de Dreef naar Parck. De prachtige laan leent zich echt voor een mooie wandeling. Er zijn nu ook af en toe markten waar je heerlijk naar mooie pareltjes kunt zoeken. Ik hoop dat er meer markten komen, want de vergunningen zijn er. Verder is Parck een ideale plek om te vertoeven. Kom je vanuit Zandvoort of Heemstede, dan pak je de bus en stap je uit in de Tempeliersstraat. Kom je met de auto, dan parkeer je in de garage onder het Houtplein of de Dreef. Parck is echt een ideale uitvalsbasis om te genieten van onze ambiance en gerechten."

Ware beleving

Een heerlijke plek dus die voor velen al ontdekt is maar voor velen ook nog niet. Restaurant Parck biedt een uniek concept met haar eerlijke gerechten, informele ambiance, vriendelijke prijzen en pure kwaliteit. Wie hier zorg voor draagt is restaurantmanager Romy Smit. Zij is met recht het visitekaartje van Parck. Met haar team zorgt zij ervoor dat het terras en het restaurant er tiptop verzorgt uitziet.

Geniet van de ambiance op het heerlijke terras

''Het is ontzettend fijn om te zien als je gasten het naar hun zin hebben. We zetten alles op alles om hen een mooie beleving te geven. Zo maken we als gasten binnenkomen altijd een praatje om hen welkom te heten. Laat ze even tot rust komen aan tafel en kom pas als je ziet dat ze helemaal ontspannen zijn. Het genieten kan dan beginnen. Dat maakt ons werk bij Parck zo leuk.''

Van lunch tot cocktails

Parck opent haar deuren ’s ochtends om 11.00 uur om iedereen in en om het houtplein te voorzien van een heerlijke kop koffie, of lunch. Als gast heb je ruime keuze uit de uitgebreide lunch- en dinerkaart. Kies voor lunch tussen gezonde originele broodjes en salades en laat je zintuigen volop genieten tijdens een drie-gangen-menu. Kom je 'in between' lunch en diner, geniet dan van een lekkere cocktail. Zowel alcoholisch als non-alcoholische cocktails staan op de vernieuwde kaart. ''Het terras is perfect voor een middagje met vriendinnen of vrienden. lekkere borrelen met aansluitend een diner. Of kom alleen voor de vrijdagmiddagborrel met collega's. Wij zijn gastvrij en bieden tal van mogelijkheden,'' aldus Romy.

Laat je verleiden, verrassen en verwennen

Gerechten met een 'twist' 

Of het nu gaat om lunch of diner, chef kok Jan Mielewcxyk heeft de juiste ingrediënten voor de juiste smaak voor de beste gerecht. Het team van Cornet staat voor perfectie en is pas tevreden als de gast met een voldaan gevoel en een glimlach op het gezicht naar huis gaat. De vernieuwde dinerkaart bestaat uit een mix van klassieke en moderne gerechten op niveau met een verrassende “twist”. Kortom, laat je verleiden, verrassen en verwennen. 

'Met zijn allen'

Het succes van Restaurant Parck is niet in één zin te beschrijven, maar komt door meerdere factoren die goed samengaan. "Het team is goed op elkaar ingespeeld, hierdoor is er een gezellige en gezonde werksfeer. Dat vertaalt zich tevens naar de keuken en het bargedeelte. Als je goed met elkaar werkt, voelt de sfeer goed wat de gasten oppakken. Op die manier creëer je altijd een positieve vibe,'' vertelt Romy enthousiast.

"Daarnaast hebben we ook veel contact met de gasten, tenzij je ziet dat zij graag alleen gelaten worden. Als je een verliefd stel ziet binnenkomen en ziet genieten, dan ga je geen gesprek aan. Dan geniet je juist van hen.''


Parck is zeven dagen per week geopend vanaf 11.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.restaurantparck.nl of bel naar: 023-542.09.11.

Het team van Restaurant Parck heet u hartelijk welkom.
Geniet van de heerlijke cocktails die vers bereid worden.
Afbeelding
Afbeelding
Geniet van de heerlijke cocktails.