Vluchtelingen in 2023 ook gratis welkom bij de Philharmonie

HAARLEM - Meer dan 100 vluchtelingen hebben de afgelopen maanden gebruik gemaakt van gratis toegang. Sinds Philharmonie Haarlem op 6 april bekend maakte dat vluchtelingen gratis naar concerten mogen komen, hebben meer dan 100 mensen hier gebruik van gemaakt. Door dit grote succes heeft de Philharmonie besloten ook in het nieuwe seizoen vluchtelingen gratis te verwelkomen.  

Veel animo voor cultuur bij vluchtelingen

Het is inmiddels al vaak gebeurd: mensen met een Oekraïens paspoort en Google Translate bestellen kaarten aan de kassa voor een concert in de Philharmonie. Er lijkt zelfs een groepje ‘vaste bezoekers' te ontstaan. De concerten die uitgekozen worden variëren van populair tot klassiek: van OG3NE tot het Nederlands Kamerorkest. Al meer dan 100 kaarten zijn weggegeven in de afgelopen maanden. Aangezien er zoveel animo is, wordt de gratis toegang ook in het nieuwe seizoen aangeboden.

Hopen op meer vaste bezoekers

"Ik ben bijzonder verheugd dat zoveel vluchtelingen de weg naar onze zalen al weten te vinden en ik hoop in het nieuwe seizoen nóg meer mensen te kunnen verwelkomen. Niet alleen vluchtelingen uit Oekraïne, iedereen is welkom”, aldus algemeen directeur Edwin van Balken.