De ruimte voor het tekenen van de condoleance in de Engelse kerk in Haarlem aan de Kinderhuissingel.
De ruimte voor het tekenen van de condoleance in de Engelse kerk in Haarlem aan de Kinderhuissingel. (Foto: Ad Timmers.)

Hier kun je condoleance tekenen voor Koningin Elizabeth

Algemeen

HAARLEM - Het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth van Engeland raakt velen. De Engelse kerk in Haarlem biedt een ruimte aan waar je de condoleance kunt tekenen.

Bij de Anglicaanse kerk aan de Kinderhuissingel kun je terecht voor een condoleance. 


(Foto: Ad Timmers)

Donderdag 8 september overleed de Britse koningin Elizabeth op 96-jarige leeftijd. Dat meldde Buckingham Palace in een verklaring. Volgens het paleis is de koningin “vredig” overleden op Balmoral Castle in Schotland.

Haar familie, van wie een groot deel die middag naar het zomerverblijf van de koninklijke familie was gekomen, bleef daar die avond nog, laat het paleis weten. Ze gaan een periode van rouw in en hun afspraken zijn de komende tijd afgezegd. Op overheidsgebouwen en paleizen gaat de vlag halfstok.

Prins Charles volgde haar stilzwijgend op als monarch, die voortaan als King Charles III door het leven gaat. De staatsbegrafenis van de Britse koningin Elizabeth is op maandag 19 september om 11.00 uur lokale tijd. Het afscheid vindt plaats in Westminster Abbey, de Londense kerk waar Elizabeth in 1953 werd gekroond en in 1947 in het huwelijk trad met prins Philip.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding