Doe jij ook mee met de kookworkshop van het Inloophuis Kennemerland?
Doe jij ook mee met de kookworkshop van het Inloophuis Kennemerland? (Foto: Pexels)

Kookworkshop voor mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten, of nabestaanden

REGIO - Heb je zin in een gezellige avond met lotgenoten? Wil je tijdens of na ziekte goed voor je lichaam zorgen door te genieten van gezonde en bewuste voeding? Wil je je kookstijl veranderen en inspiratie opdoen om thuis zelf aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor deze kookworkshop!

Je kunt je inschrijven voor één of meerdere data. We maken elke keer een ander gevarieerd menu en ook mensen zonder ervaring kunnen meedoen.

We gaan met elkaar een uitgebreid en feestelijk menu maken, waar we als afsluiting samen van gaan genieten. De gerechten die we maken zijn gebaseerd op het Mediterrane dieet. Uit internationaal onderzoek komt naar voren dat mensen die leven rondom de Middellandse Zee gezonder zijn en een hogere levensverwachting hebben dan mensen elders in de wereld. Hun dieet bevat een hoge inname van verse groenten, fruit, peulvruchten, noten, bonen, granen, vis en onverzadigde vetten zoals olijfolie en het bevat meestal een lage inname van vlees en zuivelproducten. Daarom staat het Mediterrane dieet bekend als een gezond voedingspatroon.

We maken bij het koken zoveel mogelijk gebruik van biologische groenten en andere ingrediënten. Biologische producten hebben de tijd gehad om op een gezonde en evenwichtige wijze te groeien zonder vervuilende meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Dit kan van belang zijn voor mensen die hun vitaliteit en conditie willen opbouwen of herstellen.

Meer informatie

Aantal deelnemers: 6 - 8 deelnemers

Datum: 18 mei / 15 juni / 20 juli / 17 augustus / 14 september 2022

Tijd: 17.00 uur – 20.00 uur

Adres: Wulverderlaan 51, Santpoort-Noord

Kosten deelname: 20 euro p.p. per workshop

Aanmelden: In het inloophuis bij onze gastvrouwen, per email: info@inloophuiskennemerland.nl of bel naar: 023-8885367.

Gedachten verzetten

Marga van Slooten (68 jaar) is jarenlang als directeur werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Daarnaast heeft zij de VIP Health & Nutrition koksopleiding te Haarlem gevolgd (www.vlamindepan.nl/viphealthandnutrition/). Marga heeft ruime ervaring in het koken voor- en met groepen. Ze gaf onder meer diverse workshops voor kankerpatiënten en maakte de receptuur voor een boek over Blaaskanker. Ze is bekend en vertrouwd met diverse voedingsprincipes en richtlijnen.

Samen koken, lotgenoten ontmoeten en je gedachten even verzetten zijn de belangrijkste uitgangspunten bij deze workshops. Bij voldoende aanmeldingen en belangstelling is het mogelijk te starten met een speciale groep, zoals bijvoorbeeld een groep voor jonge vrouwen, of een groep voor mannen.