De band met zanger Chris Palmen.
De band met zanger Chris Palmen. (Foto: Ron van Varik)

Jennifer Leijen richt eigen Bowie Tributeband op

Willem Brand

HAARLEM - Twee jaar terug drumde de Haarlemse Jennifer Leijen (28) mee met de Bowie Tribute Band Thin White Duke in het Patronaat. Op 15 mei speelt Jennifer opnieuw in het Patronaat, nu met haar eigen Bowie Tributeband STATIONTOSTATION.

Moeder Wilma plantte Bowie-zaadje

De band is vernoemd naar het album Station to Station. Jennifer: “Dat is ook de naam van onze eerste productie. We spelen geen setlist, maar maken een show.” 

Moeder Wilma

Muziek en Bowie zijn thuis met de paplepel ingegoten. Moeder Wilma Schreurs, trompettist in diverse bands en orkesten: “Ik heb alles van Bowie op vinyl en vind elke elpee briljant. Soms hoor je een nummer en denk je: waarom heb ik dat niet eerder gehoord? Hij is bijzonder muzikaal en ook zo goed in het toevoegen van allerlei bijzondere instrumenten.” 

Jennifer werd erdoor aangestoken. Naast drums speelt zij ook gitaar, maar slagwerk is haar ding. 

Veelzijdig

De veelzijdigheid van Bowie spreekt beiden aan. Jennifer: “Hij was altijd bezig met de toekomst en had een fascinatie voor het universum. Hij legt het er in zijn teksten niet te dik bovenop. Ze zijn abstract en dat maakt het spannend. Zijn muziek past daar perfect bij. Bowie was vernieuwend, ook omdat hij samenwerkte met Brian Eno.”

Sterling Campbell

Wilma vertelt gek te zijn van drummer Sterling Campbell, ook Bowie’s favoriete drummer. Jennifer drumt volgens haar exact op dezelfde strakke manier. Jennifer: “Ik pin me niet vast op alleen rock, ik vlecht er graag andere genres doorheen.” Wilma: “Als zij tekeer gaat bij het nummer Hallo Spaceboy ga ik helemaal uit mijn tuinhek. De groep kan ze soms enorm raken.”

Visuele show

Uniek handelsmerk is de visuele show die Jennifer maakte. “Ik interpreteer elk nummer van Bowie en maak daar een animatie bij. Geen enkele andere tributeband doet dat.” Jennifer doet ook de vormgeving en is de webmaster. Over de fans zegt ze: “Bowie-fans zijn heel kritisch. Dat is best een moeilijk publiek. Ze hebben iets bijzonders met hem en willen niet teleurgesteld worden. Daarom maken we onze producties uit het hart. Sommige fans volgen ons door het hele land. Fijn is dat de stem van onze zanger klinkt als die van Bowie.”


STATIONTOSTATION treedt op 15 mei op in het kader van Sunday Sessions. Zaal open: 15.00 uur, aanvang 15.30 uur. Meer info en kaarten via www.patronaat.nl.

Jennifer Leijen op drums.