Voor ieder literair concert worden de teksten door een andere schrijver uitgekozen.
Voor ieder literair concert worden de teksten door een andere schrijver uitgekozen. (Foto: Aangeleverd)

Literair concert in Bibliotheek Bloemendaal

BLOEMENDAAL - De Bibliotheek organiseert in mei en juni drie bijzondere literaire concerten. Bij een literaire concert kiest een schrijver teksten uit eigen werk en werk van collega’s. Een acteur leest de teksten vervolgens voor en wordt daarbij muzikaal begeleid. Op zondag 15 mei vindt de eerste van deze reeks plaats in de Bibliotheek Bloemendaal. 

Voor ieder literair concert worden de teksten door een andere schrijver uitgekozen. Voor het concert van 15 mei heeft schrijver Oliver Reps teksten uit zijn eigen werk gekozen maar ook uit het werk van collega’s zoals Hanna Bervoets en Rob van Essen. Oliver Reps is bekend van het boek ‘De dag die nooit komt’.

Muzikale ode

De door Oliver Reps gekozen teksten worden voorgelezen door de acteur Sander Commandeur. Violisten Tinta von Altenstadt en Tineke de Jong zorgen voor de muzikale omlijsting en spelen werken van o.a. Prokofiev, Elliot Smith, Franz Schubert, en Luciano Berio. door Tineke de Jong en Tinta von Altenstadt. Een bijzondere muzikale ode aan de schrijvers.


Norma Fonds

Dit concert is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het NORMA fonds. Op 12 juni en 18 juni zijn de volgende literaire concerten in andere Bibliotheek vestigingen.


15 mei | 13:30 tot 15:00 uur | € 5,- leden, € 7,50 niet-leden
Locatie: de Bibliotheek Bloemendaal