Bezoekers kunnen tijdens de open dag de sfeer proeven.
Bezoekers kunnen tijdens de open dag de sfeer proeven. (Foto: Wateringse Veld College)

Extra open dag Wateringse Veld College

Algemeen

Leerlingen van groep 7 en 8 met een mavo-, havo-, of vwo-advies kunnen dit jaar al in oktober binnenkijken bij het Wateringse Veld College tijdens een extra open dag, en niet zoals gebruikelijk pas begin 2023. Dit doet de school omdat op dit moment onduidelijk is of er in januari, in verband met eventuele coronamaatregelen, wel een open dag kan plaatsvinden in verband met eventuele coronamaatregelen. De extra open dag is op zaterdag 15 oktober van 11.00 tot 14.00 uur.

Leerlingen in groep 8 melden zich in februari aan voor de middelbare school van hun keuze. Zij kijken voor die tijd graag binnen bij een aantal scholen. De destijds geldende coronamaatregelen waardoor alleen digitale ‘open dagen’ plaatvonden, maakte het in 2020 en 2021 lastig om de sfeer op een middelbare school vooraf te proeven en ervaren. Dat wil de leiding van hete Wateringse Veld College dit jaar dus voor zijn.
De open dag op 15 oktober geeft leerlingen uit groep 7 en 8 de gelegenheid om binnen te kijken bij hun toekomstige middelbare school. Leerlingen kunnen zich inschrijven voor proeflesjes op woensdagmiddag 12 oktober of een bezoek brengen aan de extra open dag op 15 oktober. “Zelf proeven en ervaren is toch wat je het liefste doet. Je maakt immers een belangrijke keuze. En als de maatregelen het toelaten, dan is iedereen uiteraard ook eind januari weer welkom”, aldus Erik van Ruijven, rector van het Wateringse Veld College. “We werken met domeinonderwijs en bieden de mogelijkheid voor tweetalig onderwijs. Daardoor worden onze leerlingen klaargestoomd voor de moderne samenleving en bereiden we ze voor op de toekomst.”

Meer informatie is te vinden op de website www.ontdekwvc.nl