Het Spinoza Jazz Orkest is een nieuw ensemble dat is samengesteld uit gerenommeerde Haagse musici.
Het Spinoza Jazz Orkest is een nieuw ensemble dat is samengesteld uit gerenommeerde Haagse musici. (Foto: Erick Hille)

Het Spinoza Orkest presenteert nieuwe 'Durf te denken suite' in Musicon

Welke muziek zou klinken door het open raam van Spinoza's huis aan de Haagse Paviljoensgracht, als hij vandaag de dag geleefd zou hebben? Musicon, Podium De Nieuwe Kamer en Stichting Spinoza concludeerden dat dit jazz zou zijn geweest. Voor de drie aanleiding om in Spinoza Oktobermaand het Spinoza Jazz Orkest in Musicon op te laten treden. 

Het Spinoza Jazz Orkest is een nieuw ensemble dat is samengesteld uit gerenommeerde Haagse musici. Ze vertegenwoordigen verschillende stromingen binnen de jazz- en wereldmuziek. Op 11 oktober treedt het orkest op in Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade. In het kader van de Spinoza Oktobermaand 2022 presenteert het orkest de Spinoza Suite. Dit is een nieuw werk van componist en klarinettist David Lukaçs. 

Ook ander werk, geïnspireerd op de werken van de filosoof Spinoza, worden in Musicon ten gehore gebracht. Onder begeleiding van het orkest brengen rapper ‘extraordinaire' Guus van der Steen met zijn spoken word, en filosoof Erno Eskens met een lezing-op-muziek over de relatie tussen Spinoza's werk en muziek, de filosofie van Spinoza in een moderne stijl naar het podium. 

Wie getuige wil zijn van deze eerste ontmoeting tussen filosofen, filosofieliefhebbers en jazzmusici en jazzliefhebbers kan een toegangskaartje bemachtigen via de website van Musicon. Tickets kosten €15,-. Houders van een Ooievaarspas (actiecode: OOIEVAAR) en ingeschreven studenten (actiecode: STUDENT) krijgen 50% korting. Locatie: Muziekcentrum Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag, aanvang om 20.00 uur.